|

Trabzonspor: 0 CSKA Moskova: 0

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'ndaki Trabzonspor-CSKA Moskova maçı 0-0 eşitlikle sona erdi.

Aa
00:00 - 2/11/2011 Çarşamba
Güncelleme: 21:51 - 2/11/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Trabzonspor: 0 CSKA Moskova: 0
Trabzonspor: 0 CSKA Moskova: 0

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'ndaki maçta Trabzonspor, CSKA Moskova ile golsüz berabere kaldı.

İkinci yarıda alan savunması yapan ve kontra ataklarla gol arayan rakibi karşısında çok sayıda pas hatası yaparak oynayan Trabzonspor, bulduğu pozisyonlarda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayınca, gruptaki 4'üncü maçından 1 puanla ayrıldı.


MAÇTAN DAKİKALAR…

2. dakikada ceza alanı içinde kaleci Tolga'yı geçen Doumbia'nın sol çaprazdan yerden vuruşunda çizgi üzerindeki Giray, topu uzaklaştırarak büyük bir tehlikeyi önledi.


10. dakikada Adrian'ın ceza alanı çizgisinin önünden attığı şutta top, az farkla üstten auta gitti.


12. dakikada Vagner Love'ın ceza alanı dışından sert şutunda meşin yuvarlağı kaleci Tolga, üstten kornere gönderdi.


32. dakikada Colman'ın sağdan ortasında ceza alanı içindeki Vasili Berezutski ile girdiği mücadelede topu önünde bulan Burak'ın şutunda meşin yuvarlak, direğin yanından auta çıktı.


42. dakikada Colman'ın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanında iyi yükselen Burak'ın kafa şutunda top, üsten auta gitti.


43. dakikada Vagner Love'ın pasında ceza alanı içinde kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Daumbia'nın yerden şutunda top, Tolga'nın dizine çarparak yükseklik kazandı. Meşin yuvarlağı daha sonra savunma uzaklaştırmayı başardı.


Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı.


64. dakikada Dzagoev'in pasında savunmanın müdahale ettiği topla buluşan Aleksei Berezutski'nin şutunda meşin yuvarlak, direğin yanından az farkla auta çıktı.


67. dakikada Trabzonspor, Alanzinho ile önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Bu dakikada rakip yarı alandan taşıdığı topla ceza alanına girerek Vasili Berezutski'den sıyrılan Brezilyalı oyuncunun şutunda kaleci Gabulov, yerden gelen topu yatarak kontrol etti.


72. dakikada iki Fildişi Sahilli oyuncunun mücadelesinde Daumbia, Zokora'yı düşürünce gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.


84. dakikada Cauna'nın pasında ceza yayı üzerinden Vagner Love'ın şutunda kaleci Tolga, sağ tarafına doğru gelen topu yatarak çelmeyi başardı.


86. dakikada rakibinden sıyrılan Celustka'nın sağ kanattan yerden pasıyla ceza alanı içinde buluşan Burak'ın bekletmeden şutunda top, kaleci Gabulov da kaldı.


88. dakikada Cauna'nın soldan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içindeki Vasili Berezutski'nin kafayla dokunduğu ve kaleye yönelen topu kaleci Tolga, parmaklarının ucuyla kornere gönderdi. Ancak, karşılaşmanın hakemi Mallenco, aut atışına karar verdi.


90. dakikada Dzagoev'in ceza alanı dışından şutunda kaleci Tolga, topu son anda kornere çelmeyi başardı.


90+2. dakikada Colman'ın sağdan kullandığı korner atışında ceza alanında iyi yükselen Celustka'nın kafa vuruşunda yan direkten dönen top, savunmaya çarparak yeniden kornere gitti.


Kalan dakikalardaki ataklardan her iki takım da gol bulamadı ve karşılaşma 0-0 sona erdi.


Maçın hakem ve takım kadroları şöyle:
Stat:
Hüseyin Avni Aker

Hakemler:
Alberto Undiano Mallenco, Fermin Martinez Ibanez, Juan Carlos Yuste Jimenez (İspanya)

Trabzonspor:
Tolga, Cech, Glowacki, Halil, Adrian, Zokora, Burak, Colman, Giray, Celustka, Serkan

CSKA Moskova:
Gabulov, Ignashevich, Aleksei Berezutski, Daumbia, Vagner Love, Dzagoev, Mamaev, Tosic, Aldonin, Vasili Berezutski, Schennikov

Kırmızı kart:
Dk. 73 Daumbia (CSK Moskova)
Sarı kartlar:
Dk. 26 Mamaev, Dk. 59 Vagner Love (CSKA Moskova), Dk. 56 Zokora, Dk. 58 Adrian (Trabzonspor)

MAÇTAN NOTLAR…

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'ndaki 4'üncü maçında Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile karşı karşıya gelen Trabzonspor, Avrupa sahnesindeki bu akşamki maçta golcü oyuncusu Burak Yılmaz'a kavuştu.

Teknik direktör Şenol Güneş, 18 Ağustos'ta UEFA Avrupa Ligi'nde Athletic Bilbao ile yapılan maçın 6'ncı dakikasında rakibine yaptığı faul sonrası kırmızı kart gören ve aldığı 3 maçlık cezası sona eren golcü futbolcusunu ilk 11'de sahaya sürdü.

Geçen hafta ligde Gaziantepspor ile yapılan maçta da hastalığı nedeniyle forma giyemeyen Burak Yılmaz'ın 75 günlük Avrupa kupalarında forma giyme hasreti de bu maçla birlikte sona erdi. Burak, bordo-mavili formayla ilk kez UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçında sahaya çıktı.


-HENRİQUE YEDEK KULÜBESİNDE-

27 Eylül'de Hüseyin Avni Aker Stadı'nda, Fransa'nın Lille takımı ile oynanan ve 1-1 biten karşılaşmada sakatlanan, ardından da ameliyat olan Brezilyalı oyuncu Paulo Henrique de tekrar kadroda yer buldu.

Teknik direktör Güneş tarafından yedek kulübesinde oturtulan Henrique, 5 maç sonra formasına kavuşurken, 35 gün sonra UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi grup mücadelesi veren takımının kadrosunda yer buldu.

Henrique'nin dönmesi nedeniyle Polonyalı golcü Pawel, maç kadrosunda yer almadı.


-GÜNEŞ BEKLENEN 11'İ SAHAYA SÜRDÜ-

Şenol Güneş, karşılaşmaya beklenen 11'i ile takımını sahaya sürdü.

Geçen sezon ligin 25'inci haftasındaki Kasımpaşa maçında sakatlanarak ameliyat olan kaleci Onur ise yedek kulübesinde yer alırken, başarılı eldiven, sakatlığının ardından ilk kez bir Şampiyonlar Ligi grup maçında kadroya girdi.


-TARAFTARLAR TRİBÜNLERİ DOLDURDU-

Trabzonsporlu taraftarlar, karşılaşmaya büyük ilgi gösterdiler.

Hüseyin Avni Aker Stadı'na gelen 20 bin dolayındaki taraftar, müsabaka öncesi ellerinde kulüp tarafından dağıtılan Trabzonspor bayrakları ile coşkulu bir biçimde takımlarına destek verdiler.

Misafir takım tribününde yer alan yaklaşık 500 kişilik CSKA Moskova taraftarı da takımlarını Trabzon deplasmanında yalnız bırakmadılar.


-YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ-

Karşılaşmada 450'si özel güvenlikçi olmak üzere bin 209 güvenlik mensubu görev yaptı.

Taraftarlar iki aşamalı güvenlik çemberi ve üst aramasından geçirildikten sonra tribünlere alındılar. Gün boyu Trabzon kent merkezinde bulunan 15 civarındaki CSKA Moskova taraftarı da güvenlik görevlileri tarafından herhangi bir olumsuzluk ihtimaline karşın takip edildi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyelerinin büyük bölümü de karşılaşmayı tribünden izlediler.


12 yıl önce