|

Wiggins'ten dünya rekoru

Büyük Britanyalı bisikletçi Bradley Wiggins, İngiltere'nin başkenti Londra'da "saat rekoru" kırdı. Britanyalı pedal, saat rekoru kıran ve Fransa Bisiklet Turu'nu kazanan altıncı isim oldu.

Yeni Şafak
12:05 - 8/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:11 - 8/06/2015 Pazartesi
AA

Olimpik Park'taki veledromda piste çıkan 35 yaşındaki sporcu, 54.526'lık derecesiyle yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Olimpiyat ve dünya şampiyonu Wiggins, geçen ay başında 26 yaşındaki Alex Dowsett'in kırdığı 52.937 km'lik rekoru geride bıraktı.



Britanyalı pedal, saat rekoru kıran ve Fransa Bisiklet Turu'nu kazanan altıncı isim oldu. Daha önce Lucien Petit-Breton (Fransa), Fausto Coppi (İtalya), Jacques Anquetil (Fransa), Eddy Merckx (Belçika) ve Miguel Indurain (İspanya) bu başarıyı elde etmişti.



Rekortmen sporcu, yaptığı açıklamada, "Çok mutluyum. Acı vericiydi. Çocuk doğurmaya yakın birşeydi. Sürekli saate bakıp, sayıyorsunuz. Oradayken, sona yaklaştığınızı düşünmüyorsunuz. Kendimi her zaman efsane isimlerle kıyasladım ve bu kişilerle birlikte olduğum için mutluyum. Oraya çıkıp bunu yapmak çok cesaret istiyor. Bu her şeyden önce zihinsel bir oyun" diye konuştu.



2012 yılında Fransa Bisiklet Turu'nu kazanan Wiggins, yol bisikletinde bu sezon kariyerini noktaladığını açıklamıştı. 35 yaşındaki sporcu, gelecek yıl Rio'da düzenlenecek olimpiyat oyunlarında pist bisikletinde madalya mücadelesi verecek.

#Bradley Wiggins
#rekor
#bisiklet
9 yıl önce