|

Bambaşka bir SEAT Leon geliyor

Önümüzdeki dönemde SEAT Leon hayranlarını köklü değişikliklerin beklediğini açıklaya SEAT yetkilileri, yeni araçları ile gençlerin ilgi odağı haline gelmeyi planlıyor.

Yeni Şafak
09:52 - 3/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 09:53 - 3/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
SEAT yetkilileri yeni dönmede gençlere hitab edecek bir Leon modeli ile hayranlarının karşısına çıkmayı planlıyor.
SEAT yetkilileri yeni dönmede gençlere hitab edecek bir Leon modeli ile hayranlarının karşısına çıkmayı planlıyor.

Sınıfının en çok tercihe edilen ve popüler araçlardan biri olan SEAT Leon, bildiğiniz gibi 2012 yılında bu yana küçük değişikliklerle kullanıcılarının karşısına çıkmaya devam ediyor. Lakin önümüzdeki dönemde hayranları ile buluşacak modelin yepyeni bir tasarıma sahip olacağı ifade edildi.

SEAT AR-GE departman sorumlusu Matthias Rabe’nin Mobil Dünya Kongresi’nde yaptığı açıklamada yeni Leon hakkında önemli bilgiler verdi. Yeni dönemde özellikle gençlerin ilgisini çekmek istediklerini dile getiren yetkili, Volkswagen grubundaki bir ilki gerçekleştirmeyi planlıyorlar.


Yeni Leon hakkında önemli değişikliklerin gerçekleşeceğini açıklayan Rabe, fazla ayrıntıya girmeden Mobil Dünya Kongresi ziyaretçilerini bazı ayrıntılar şu şekilde açıkladı:

  • “Sistem etkileyici bir tasarıma, fantastik bir teknolojiye ve kullanıcı arayüzüne sahip. Kullanılan teknoloji sayesinde harita, hava durumu ve uygulamalar akıllı telefonlardaki gibi güncellenebilir yapıda olacak. Bunun yanı sıra, klima kontrolleri de dahil olmak üzere mevcut kontrol tuşlarının çoğunu ekran içerisinden kumanda edilebilecek şekilde tasarladık. Seat olarak genç müşteri tabanına hitap etmek için geliştirme aşamasını da buna göre yürüttük. İki yıldır bu alanda en iyisini sunabilmek için çalışıyoruz.”

Tesla’ya dahi kafa tutacağı ifade edilen aracın İlk kez plug-in hybrid motor opsiyonuyla satışa sunulacağı belirtiliyor. Buna ek olarak yerden yükseltilmiş ve crossover sınıfı aracında kullanıcılar ile buluşturulması bekleniyor.

Ayrıca bir farklılığa daha imza atmaya hazırlanan yeni SEAT Leon’da dizel motor seçeneğinin de sunulacağı belirtiliyor.

#SEAT
#Leon
#hybrid motor
6 yıl önce