|

Güneş tutulması sırasında Uzay İstasyonu görüldü

Dünya genelinde büyük yankı uyandıran Güneş tutulması sırasında, NASA’nın kameralarına çarpıcı görüntüler yansıdı. Tutulma sırasında güneş ışınlarının yansımasını engelleyerek görünür hale gelen Uluslararası Uzay İstasyonu’nun Güneşin önünden geçişişi kameralara takıldı.

Yeni Şafak
15:59 - 22/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Güneş tutulması sırasında NASA’nın fotoğraf editörlerinden birisi olan Joel Kowsy'in kamerasına Uluslararası Uzay İstasyonu’nun geçiş anı takıldı.
Güneş tutulması sırasında NASA’nın fotoğraf editörlerinden birisi olan Joel Kowsy'in kamerasına Uluslararası Uzay İstasyonu’nun geçiş anı takıldı.

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından heyecan ve merakla beklenen Güneş tutulması bugün gerçekleşti. Amerika Kıtası'nda çıplak gözle gözlemlenebilen Güneş tutulması, tarihin en büyük güneş tutulmalarından biri olarak ifade edildi.

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), Güneş tutulmasını canlı olarak yayınladı. Lakin güneş tutulması sırasında NASA’nın fotoğraf editörlerinden birisi olan Joel Kowsy tarafından bir ayrıntı daha görüntülendi. Güneş tutulması sırasında Uluslararası Uzay İstasyonu’nu (ISS) Saniyede 1.500 kare çeken, ağır çekim özellikli normal bir kamera ile geçişini yakalayan editör, Güneş tutulması ile birlikte önemli bir görüntüyü daha beraberinde kayır altına almayı başardı.


28.000 km hızla hareket eden futbol sahası büyüklüğünde olan ISS, yıllarca yapılan hesaplamalar neticesinde yakalanması bile zorken NASA’nın fotoğraf editörü tarafından tesadüfen yakalandı.

Paylaşılan görüntüde, Güneş tutulması sırasında güneş ışınlarının yansımasını engelleyerek görünür hale gelen uzay istasyonunun geçişi çok net bir şekilde görülebiliyor. Eşsiz bir görsel şölen sunan bu doğa olayına bu denli çarpıcı gelişmelerin de eklenmesi heyecanı zirveye çıkarmak için yeterli oluyor.

İşte NASA’nın fotoğraf editörü Joel Kowsy’nin Uluslararası Uzay İstasyonu’nu kaydettiği o görüntü;


#NASA
#Joel Kowsy
#Güneş tutulması
#Uluslararası Uzay İstasyonu
7 yıl önce