|

Jüpiter'in en net görüntüleri çekildi

NASA'nın 5 yılı aşkın süre önce uzaya fırlattığı Juno uzay aracı, Jüpiter'i görüntülemeye başladı. Bu zamana kadarki en net görüntüleri kaydeden Juno, Jüpiter hakkında ayrıntılı bilgiler edinmemizi sağlayacak.

Yeni Şafak
14:36 - 29/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:37 - 29/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
5 Ağustos 2011'de uzaya fırlatılan Juno'nun görevi, Şubat 2018'de sona erecek.
5 Ağustos 2011'de uzaya fırlatılan Juno'nun görevi, Şubat 2018'de sona erecek.

NASA'nın uzay aracı Juno, Jüpiter'in etrafında ilk tam turunu tamamladı. 5 Temmuz'da yola çıkan uzay aracının yolculuğu 53 gün sürdü. Bu sürenin ardından Jüpiter'e 703 bin km yakınlaşan Juno, ilk defa en yakın mesafeden çekilmiş fotoğrafları göndermeye başladı.



İşte o görüntü:




Juno, Jüpiter'in etrafında 208 bin km hızla dönerek fotoğraflamaya başladı. Lakin mesafenin uzaklığı göz önüne alındığında çekilen görüntülerin dünyaya ulaşması biraz zaman alacak. Projenin baş araştırmacısı Scott Bolton, bazı bilgilerin kendisine ulaştığını, fakat bu bilgilerin ne anlama geldiğini anlayabilmek için yeni görüntülere ve uzunca bir analiz çalışmasına ihtiyaçları olduğunu belirtti.





Juno'nun göndereceği görüntüler merakla bekleniyor. Projeye dair en çarpıcı gelişme ise, uzay aracının kamerası JunoCam'in geçiş sırasında aktif olması. Geçiş sırasındaki görüntüleri merakla bekleyen yetkililer, çok etkileyici görüntülerin kayıt altına alındığını belirtti.



Jüpiter'in etrafında 35 tur daha atması planlanan Juno, bir aksilik yaşanmazsa Şubat 2018'e kadar bu yolculuğu sürdürecek.


#Juno
#Jüpiter
#NASA
#Scott Bolton
8 yıl önce