|

Otobüs ve uçaklara sanal gerçeklik geliyor

Uzun mesafeli seyahatlerde yolcular için sunulan eğlence seçeneklerine sanal gerçeklik gözlükleri eklendi. Şehirlerarası otobüslerde veya uçaklarda karşılaştığımız LCD ekranların yerini alması beklenen sanal gerçeklik gözlükleri yolculukları daha eğlenceli bir hale getirebilir.

Yeni Şafak
11:29 - 1/01/2019 Salı
Güncelleme: 11:37 - 1/01/2019 Salı
Bir yolcu kendi sanal gerçeklik gözlüğünü kullanıyor.
Bir yolcu kendi sanal gerçeklik gözlüğünü kullanıyor.

Otobüs, tren, uçakla yapılan uzun mesafeli seyahatlerde, yolcular için sunulan eğlence seçeneklerine sanal gerçeklik gözlükleri de eklendi. Yüksek teknolojili otobüs hizmetleri oluşturmak için kurulan bir startup olan FlixBus, otobüs yolcuları için, yol boyunca kullanabilecekleri sanal gerçeklik gözlükleri tasarladı.

Sanal gerçeklik yeni eğlence formatı olacak

Otobüslere entegre edilecek bu gözlükler sayesinde, yolcular otobüste ineceği yeri kaçırmayacak şekilde seyahat rotasını takip edebilirken bir yandan da otobüsün içindeki ortamdan ayrılarak, sanal dünyaların içine girebilecek, filmler, video klipler seyredebilecek, oyunlar oynayabilecek.


Sistemde 50’den fazla sanal gerçeklik oyunu olacak, ayrıca, YouTube gibi kanallardan, sanal gerçeklik videolarına ve filmlere ulaşmak mümkün olacak.

Sanal gerçeklik otobüsleri şimdilik ABD’de sayılı rotada hizmet verecek ancak bu teknolojinin kısa sürede dünyadaki pek çok otobüs/seyahat firması tarafından talep göreceği veya alternatiflerinin üretileceği tahmin ediliyor.

#Sanal gerçeklik
#otobüs
#VR
#Uçak
5 yıl önce