|

Siber güvenlikte yeni oyuncu

Türkiye’de dijital dönüşümün öncülüğünü yapan, geliştirdiği teknoloji ve yaptığı yatırımlarla dünyanın ilk dijital operatörü olan Turkcell, sahip olduğu teknolojik üstünlüğü siber güvenliği sağlamak için de kullanacak. Bu amaçla bir Siber Güvenlik Operasyon Merkezi kuran Turkcell, tehdidlere karşı şirketlere 7/24 özel çözümler sunacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:34 - 24/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Turkcell, Siber Güvenlik Operasyon Merkezi kurdu.
Turkcell, Siber Güvenlik Operasyon Merkezi kurdu.

Ağ ve sistemlerin güvenliğinin sağlanması için geliştirdiği dijital teknolojileri kurumların hizmetine sunan Turkcell, kurumlar için 7/24 hizmet sunacak yeni bir Siber Güvenlik Operasyon Merkezi’ni hayata geçirdi. Turkcell Maltepe Teknoloji Plaza’da kurulan yeni merkez sayesinde, özel uzman ekipler kurumların yaşayacağı siber saldırılara karşı izleme yaparak, olası siber ataklar öncesinde gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacak ve kurumları siber saldırılara karşı 7/24 koruyacak.

SİSTEM 7/24 ANALİZ YAPIP, ALARM ÜRETECEK

Kurumlara hizmet verecek siber güvenlik merkezinde, veri ve bilgi kayıplarının önüne geçilerek maddi ve manevi zararların engellenmesi amaçlanıyor. 7/24 hizmet vermek üzere geliştirilen uluslararası standartlardaki Turkcell Siber Güvenlik Operasyon Merkezi, üstün teknolojik altyapısı sayesinde hem uluslararası hem ulusal boyutta daha önceden yaşanmış atak veri tabanlarını denetleyecek. Bu sayede kurumlardaki kullanıcı davranışlarında oluşan farklılıkları tespit ederek, siber atakların ve sistemlerin işleyişlerine dair alarmlar üretecek.

SIFIR YATIRIMLA ÜST DÜZEY KORUMA

Bu alarmlar da merkezde görev alan siber güvenlik uzmanı analistler tarafından ayrıntılı şekilde incelenip, ortaya çıkacak olası saldırıların önceden önlenmesi sağlanacak. Siber saldırı ve tehdidlerin sayısının her geçen gün arttığını dile getiren Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, "Kurumların dijitalleşmesiyle internete bağlı çalışan sistemlerinin ve iş süreçlerinin de sayısı da hızla artıyor. Gerek global gerekse yerel bir takım siber güvenlik risklerini beraberinde getiriyor. 7/24 esasına göre çalışan profesyonel ekiplerimizle şirketleri koruyarak, sistem kesintilerinin önüne geçeceğiz. Şirketlerin gereksiz kayıplarının önüne geçerek olası maddi kayıpları da engellemiş olacağız” dedi.

KAMUYA DA HİZMET VEREBİLECEK

7/24 hizmet vermek üzere geliştirilen uluslararası standartlardaki Turkcell Siber Güvenlik Operasyon Merkezi, kurumsal şirketlerin yanı sıra kamu kurumları için de siber güvenlik çözümleri üretilebilecek bir altyapıyla dizayn edildi.

#Teknoloji
#Siber
#Güvenlik
6 yıl önce