|

Tesla Model 3’ün dağıtımına başlanıyor

Tesla Motors'un kurucusu ve CEO'su Elon Musk, Model 3'ün tüm üretim testlerinden geçtiğini ve 2 hafta içinde üretime gireceğini açıkladı. Musk, aralık ayında gelindiğinde aylık üretim kapasitesinin 20 bini aşacağını ifade etti.

Yeni Şafak
16:47 - 3/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:49 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Tesla Model 3, Tesla Motors'un fiyat performans otomobili olarak biliniyor.
Tesla Model 3, Tesla Motors'un fiyat performans otomobili olarak biliniyor.

Tesla Motors, geçtiğimiz yıl düşük bütçeli elektrikli otomobili Model 3’ü tanıtmıştı. 35 bin dolar fiyat etiketine sahip otomobil, tam bir fiyat performans canavarı olarak değerlendirilmişti. 400 binin üzerinde ön sipariş alan ve yaklaşık 15 milyar doları kasasına koymayı garantileyen Tesla Motors, Model 3’ün üretimi için 2017’nin son aylarını işaret etmişti.


Beklenen açıklama şirketin kurucusu ve CEO’su Elon Musk tarafından yapıldı. Twitter’dan yapılan açıklamada, Model 3’ün üretim için tüm yönetmeliklerden geçtiği ve iki hafta içinde seri üretime gireceği açıklandı.

Elon Musk, ilk 30 müşterinin 28 Temmuz’da araçlarına kavuşacağının müjdesini verdi. Ayrıca üretimin katlanarak artacağını ifade eden Musk, ağustosta bu sayının 100, eylül ayında ise 1500’ün üzerinde olacağını açıkladı.


Elon Musk, aralık ayına gelindiğinde aylık üretim kapasitesinin 20 bine ulaşacağını aktardı. Üretimin katlanarak devam edeceği ve 2018 yılı içinde tüm ön sipariş verenlerin araçlarına kavuşacağı belirtildi.


#Elon Musk
#Tesla
#Model 3
7 yıl önce