|

Türkiye'nin dörtte üçü internete bağlı

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany, "Türkiye'de internet kullanımı yüzde 48'den yüzde 72'ye yükseldi." dedi. Doany, Türk Telekom'un Habitat Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği ile hayata geçirdiği "İnternetle Hayat Kolay" etkinliğinde konuştu.

10:14 - 27/04/2019 السبت
Güncelleme: 10:34 - 27/04/2019 السبت
AA
TÜİK istatistiklerine göre internet ve bilgisayar kullanım rakamları özellikle kadın nüfusta büyük artış gösterdi.
TÜİK istatistiklerine göre internet ve bilgisayar kullanım rakamları özellikle kadın nüfusta büyük artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, 2014'ten bu yana Türkiye'de internet kullanımının yüzde 48'den yüzde 72'ye yükseldi. Kadınların internet kullanım oranları yüzde 38'den yüzde 65'e, bilgisayar kullanımı oranları ise yüzde 39'dan yüzde 50'ye çıktı.


Türk Telekom Üst Yöneticisi Paul Doany, internet kullanımı oranlarının artmasında ve farkındalık sağlanmasında Türk Telekom'un da kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan İnternetle Hayat Kolay gibi çalışmaların büyük önem taşıdığını söyledi.

Birçok başarılı kadın internet sayesinde iş dünyasına katıldı

Proje kapsamında verilen destek ve eğitimlerin sonrasında e-ticaret ile tanışarak işlerini büyüten ve hatta dünyaya açılan başarılı kadınlardan bir tanesi olan Semihe Şengül, 70 yaşında iş dünyasına atıldı.

İnternetle tanıştıktan sonra reçel, salça, erişte gibi kendi ürettiği ürünleri internetten satmaya başlayan Şengül kısa süre içinde ürünlerini birçok şehre ve Amerika’ya kadar pek çok ülkeye sattı.

Şanlıurfa'da eğitimlere katılan Sıdıka Cengizer ise internetle tanıştıktan sonra kendi diktiği gelinlikleri Japonya dahil olmak üzere birçok ülkeye sattı.

Terziliğin yanında bitkisel kozmetik ürünlerin satışını da yapan Cengizer'in ürettiği kozmetik ürünler Türk Standartları Enstitüsü'nden ilk helal sertifikalı bitkisel kozmetik ürün belgesi alarak büyük bir başarıya imza attı.

6 çocuk annesi olan 41 yaşındaki Sibel Sarı, oto ve halı yıkama işini internetle tanıştıktan sonra büyüttü ve diğer kadınlara iş imkanı yarattı. Sarı bugün, toplam 25 kadın çalışanıyla hem geniş kitlelere ulaşarak siparişlerini artırmış, e-devlet ve internet bankacılığı gibi uygulamalarla da işlerini düzenleyerek kolaylaştırmış durumda.

Ardahan'ın Posof ilçesi Baykent köyü Muhtarı Özgül Önder, köyündeki çalışmaları artık sosyal medya üzerinden paylaşıyor. Köyündeki caminin fotoğraflarını paylaşarak bakım ve onarım ihtiyaçlarını köy sakinleri ile birlikte gideren Önder, vatandaşların sorunlarına e-devlet üzerinden çözüm getirildiğini de belirtti.

Manisa’nın Soma ilçesi Yırca köyünde doğal sabun üretimi yapan Nazmiye Suer, proje kapsamında aldığı eğitimler sayesinde siparişlerini artık internet üzerinden gerçekleştiriyor. Öncesinde siparişlerin takibinde sıkıntılar yaşayan Suer, aldığı eğitimler sayesinde artık işini kolaylıkla takip edebiliyor.

#Türk Telekom
#Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany
٪d سنوات قبل