|

Wikileaks hacklendi

Dünya çapında hükümetlere ait sızıntı belgeleri paylaşması ile adından söz ettiren Wikileaks, OurMine adlı bir hacker grubu tarafından hacklendi. Anonymous gibi adından söz ettiren hacker gruplarına ayrıca gönderme yapan hacker grubu, hack sonrası önemli sızıntı belge paylaşımında bulunup bulunmayacağı ise merak ediliyor.

Yeni Şafak
13:26 - 1/09/2017 Cuma
Güncelleme: 13:37 - 1/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Wikileaks, OurMine adlı bir hacker grubu tarafından hacklendi.
Wikileaks, OurMine adlı bir hacker grubu tarafından hacklendi.

Dünya çapında hükümetlere ait sızdırdı gizli belgeler ile gündeme gelen Wikileaks, paylaştığı belgelerle dünyayı alt üst etmesiyle adından söz ettiriyordu. Bugün ise sızıntı belge kralının adı hack olayı ile gündeme geldi. Dünyayı dakikalar içerisinde alt üst eden Wikileaks, hacklendi.

Son dönemde adını dünya çapında duyuran OurMine adındaki hacker grubu Wikileaks’i hackledi. Söz konusu olay ise Twitter üzeriden küresel çapta büyük yankı uyandırdı.


Saldırı üzerine Anonymous'a da gönderme yapan OurMine hackerları, "Bir grup hepinizi ezdi" şeklinde iddialı cümleler kullanmaktan da çekinmedi.

OurMine grubu, daha önce Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Twitter CEO'su Jack Dorsey, Google CEO'su Sundar Pichai, Sony PSN ve HBO gibi kişi ve kuruluşları hackleyerek adından söz ettirmişti.

Dünyanın en büyük hükümetlerine ait sızıntı belgeleri elinde bulunduran sitenin hacklenmesi sonucunda orata yeni belgeler çıkacak mı merak konusu.

#Wikileaks
#OurMine
7 yıl önce