|

Yabancı dil kursu cepte: 30'dan fazla dil seçeneği

Dijital platformlarda yabancı dil öğrenenlerin sayısı, her geçen gün artıyor. Birçoğu ücretsiz olan farklı içeriklerdeki uygulamalara dilediğiniz zaman çevrimdışı bağlanabiliyorsunuz. Haliyle kurslara gitmeye gerek kalmıyor. Kısa süreli eğlenceli öğrenme teknikleri yanında, video paylaşımları ve konuşma sınıfları öne çıkıyor.

Orhan Orhun Ünal
00:14 - 2/10/2022 Pazar
Güncelleme: 00:21 - 2/10/2022 Pazar
Yeni Şafak
Teknoloji sayesinde kursta değil uygulamada öğreniyoruz.
Teknoloji sayesinde kursta değil uygulamada öğreniyoruz.

Yabancı dil öğrenme sevdamız kurslardan dijital platformlara kaydı. Yerli ve yabancı yüzlerce uygulama üzerinden dil öğrenenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Teknolojinin hayatımızı kolaylaştıran alanlarından biri de eğitimde görülüyor. Her yaştan ve kesimden kullanıcının istediği saatte derse katılma veya sisteme bağlanma imkanının olması dijital eğitimi daha da cazip kılıyor.

BİRÇOĞUNU ÜCRETSİZ İNDİR

Telefonunuza farklı ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de en fazla rağbet görenler ücretsiz dil öğrenme platformları diyebiliriz. Birçoğu ücretsiz olmakla birlikte tüm derslerini görmek ve çevrimdışı ders indirmek için ücret ödemeniz gerekebilir. Bunlar içinde en fazla kullanıcısı olanlardan bazılarını sizler için derledik.

KISA SÜRELİ TESTLERLE AKTİF KATILIM

Yabancı dil öğrenme uygulamaları arasında ilk sırada geleni Duolingo diyebiliriz. Dünya çapında 25 milyonu aşkın kullanıcısı olan platform, öğrenme sürecini eğlenceli hale getirmeyi amaçlıyor. Sesli çeviri ve konuşma pratikleri ile desteklenen uygulama özellikle gençlerden yoğun ilgi görüyor. Küçük alıştırma ve testler ile uzun saatler yerine daha kısa süreli aktif öğrenme süreçlerini benimsiyor. 34 saatlik oynamanın üniversitede bir sömestre eşit olduğu söyleniyor. Uygulamayı Android ve iOS cihazlarınıza ücretsiz indirebilirsiniz.

30’DAN FAZLA DİL SEÇENEĞİ

Bazı dersleri ücretsiz erişime açan Memrise, dil öğrenme sürecini yine oyun haline getirerek abonelerine sunuyor. Farklı seviye ve kategorilerde kendinizi deneyebilirsiniz. 30’dan fazla dil öğrenme seçeneği ile 20 milyon öğrenciye ulaşan Mondly ise son yılların popüler markalarından biri haline geldi. Babbel isimli uygulama başlangıç, orta ve ileri seviyelerde yaklaşık 10 dakikalık dersleri ile öne çıkıyor. Çeviri ve konuşma pratiği yapabileceğiniz seçenekleri de mevcut. Kısa videolarla İngilizce öğrenmek isteyenler için Voscreen’i tavsiye edebiliriz.

İSPANYOLLARLA SOHBET ET

  • Susuu ise video, kelime doldurma ve gramer testleri ile öne çıkıyor. Kısa süreli testleriyle metroda bile dil öğrenebilirsiniz. Bu uygulamanın en güzel yanlarından biri üye olmanızın ardından ana dilini konuşanlarla sohbet edebilirsiniz. Örneğin İspanyolca öğreniyorsunuz, hatalarınızı konuşarak düzeltebilirsiniz. Bazı aşamalarda, bu kişiler sizin yanlışlarınızı düzelterek puan topluyor. Uygulamanın çevrimdışı özelliği olduğunu da hatırlatalım.

VİDEONU ÇEK YAYINLA

  • Quizlet ise görsel ve işitsel hizmetleri ile öne çıkıyor. Özellikle kelime ezberlemek isteyenlerin tercih ettiği platformda oyun, test ve kendi videolarınızı oluşturup yayınlayabilirsiniz. Her ne kadar çeviri özelliği ile dikkati çekse de Google Translate, birçok kişi için hem kelime öğrenme hem de telaffuz açısından sıkça tercih ediliyor. Lingualeo da kelime dağarcığını geliştirmek ve makale okumak isteyenler için birebir. Cambly son yıllarda adından söz ettiren uygulamalar arasında yer alırken, ana dili İngilizce olan eğitmenlerle birebir ders yapma veya konuşma imkanı veriyor.
#Yabancı Dil
#Cambly
#Susuu
2 yıl önce