|

CHP’nin Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin’in 'haciz kaldırmasıyla' ünlü olduğu ortaya çıktı

19:10 - 12/03/2024 Salı
Güncelleme: 20:41 - 12/03/2024 Salı
Diğer

CHP'nin Adana Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin'in icra avukatlığı yaparken vatandaşların evinde metal dedektörleriyle altın araması yaptırdığı öne sürüldü. Tekin'in seçim müziği olarak, sözleri arasında “Evini başına yâr yâr, yıkar da giderim” sözleri bulunan ünlü “Burçak Tarlası” türküsünü seçmesi de tepki çekti. Gazeteci Hüseyin Bayrak da Tekin için, "CHP adayı öyle başarılı bir avukattır ki, gittiği her yerden haciz kaldırmışlığı vardır. Evde hiçbir şey bulamasa bile buzdolabını alıp götürürdü" ifadelerini kullandı.

Türkiye, 18 gün sonra sandık başına giderek belediye başkanlarını ve belediye meclis üyelerini seçecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'değişim' söylemlerinin gölgesinde belirlediği adaylar ise CHP içerisinde tartışmalara yol açtı. Partideki 'liyakatsiz' ve 'ön seçimsiz' atamalara kızan çok sayıda CHP'li, partilerinden istifa etti.

Seçimlere kısa bir süre kala parti içerisindeki kavgalara bir yenisi eklendi.

Çukurova ilçesi için aday adaylığı başvurusu yapanlardan Oya Tekin, Seyhan ilçesine, Seyhan için aday adaylığı başvurusu yapan Emrah Koray ise Çukurova’ya aday gösterilmişti. Eşine az rastlanır bu durum yüzünden Adana’da CHP’liler kazan kaldırdı.

CHP adayının tavırları ve seçim müziği Seyhanlıları kızdırdı

Superhaber'de yer alan habere göre; Avukat Oya Tekin’in Seyhan’a aday olarak dayatılması ve sonrasında yaptığı hamleler ilçede bardağı taşırdı. Oya Tekin’in tepki çeken ilk hareketlerinden biri ilçedeki seçim çalışmalarına lüks arabalarla ve pahalı kıyafetlerle başlaması oldu.

İlçede tepki gördükten sonra bu noktada daha makul değişikliklere gittiği öğrenilen Oya Tekin’in asıl tartışma konusu olan hamlesi ise seçim müziği olarak seçtiği türkü.

"Evimizi başımıza yıkan icra avukatını atadılar"

İcra avukatı olarak Adana’da kötü bir üne sahip olduğu belirtilen Oya Tekin, seçim şarkısı da tartışmalara sebep oldu. Sözleri arasında “Evini başına yâr yâr, yıkar da giderim” sözleri bulunan ünlü “Burçak Tarlası” türküsünü kendisine seçim müziği olarak uyarlatan Oya Tekin'e Adanalıların tepki gösterdiği görülüyor.

Bu tepkinin en önemli nedenlerinden bir tanesi, eşi de kendisi gibi avukat olan Tekin’in Adana başta olmak üzere Türkiye çapında yaklaşık 300 bin icra dosyası olduğu ileri sürülüyor.

Bazı vatandaşlar,
"Kendisine çok yakışan bir şarkı seçmiş
" diye yorum yaptı.

"CHP adayı öyle başarılı bir avukattır ki gittiği her yerden haciz kaldırmışlığı vardır"

Geçtiğimiz aylarda katıldığı yayında, Tekin'i anlatan Gazeteci Hüseyin Bayrak,
"CHP adayı öyle başarılı bir avukattır ki gittiği her yerden haciz kaldırmışlığı vardır. Evde hiçbir şey bulamasa bile buzdolabını alıp götürürdü
" ifadelerini kullandı.


#CHP
#Adana
#Seyhan
#Oya Tekin
2 ay önce