11:18, 06/02/2025, PerşembeG: Güncelleme: 12:18, 06/02/2025, Perşembe

Ebrar Sitesi’nin kahramanları acı tabloyu unutamıyor: O şehirle beraber biz de yıkıldık

Kahramanmaraş merkezli ve “asrın felaketi” olarak nitelendirilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 6 Şubat depreminin ikinci yılında, hayatını kaybeden vatandaşlar ülkenin birçok yerinde anıldı. Depremin ilk anlarından itibaren hazırlıklarını tamamlayarak yardım çalışmalarına katılan Burdur İtfaiyesi, depremin simgesi haline gelen Kahramanmaraş’taki Ebrar Sitesi’nde görev almıştı. Yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı bu sitede, binlerce insan enkaz altında kalırken, bin 400 kişi hayatını kaybetmişti. Burdur İtfaiyesi, depremin yıl dönümünde depremzedeleri unutmadı ve İtfaiye Müdürlüğü önünde anlamlı bir anma töreni gerçekleştirdi. Soğuk havaya rağmen bir araya gelen itfaiye personeli, saatler 04.17’yi gösterdiğinde sirenler çalarak iki dakikalık saygı duruşunda bulundu. Törenin ardından, depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi.


"O şehirle beraber biz de yıkılmıştık"

Deprem haberini alır almaz ekibi toplayarak 12 saat sonra Kahramanmaraş’ta arama kurtarma çalışmalarına başlayan Burdur İtfaiyesi Müdürü Mehmet Ali Ballak; "
Bugün 6 Şubat 2025, Kahramanmaraş depreminin 2. yıl dönümü ama acılarımız ilk günkü kadar taze. Ben önce kaybettiğimiz canlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.
" sözleriyle başladığı konuşmasında; "
Tam da 2 yıl önce bu saatlerde gece çalan bir acı telefonla uyandım. Belediye başkanımız Ali Orkun Ercengiz Kahramanmaraş bölgesinde büyük bir yıkım olduğunu ama şu an detayların belli olmadığını söyledi. Saat 04.50'de almıştık biz telefonu Başkanımdan. 05.30'da 18 kişilik ekibimle yola çıktık ama hangi alana doğru gittiğimizi bilmiyorduk. Güneydoğu'ya doğru gidiyorduk ama il belli değildi. Mersin ilinde gideceğimiz güzergâh belli oldu, Kahramanmaraş'a gittik. Kahramanmaraş'a ilk ulaştığımızda adeta o şehirle beraber biz de yıkılmıştık. Çünkü hiçbirimiz o acı tabloyu gözünde dahi canlandıramamıştı deprem bölgesine gidene kadar. İlk bölgeye gittiğimiz zaman tamamen bir kaos ortamı vardı, mahşer yeriydi. Adres sorabileceğimiz aklı başında bir insan bile yoktu, İl koordinasyon merkezine ulaşmaya çalışıyorken. Ebrar Sitesi'ne yönlendirildik ilk olarak ve o kadar kötü bir durumdaydı ki kazmayı, küreği kapan enkazına koşmaya çalışıyordu. Çünkü herkes kendi yakınının, kendi canının peşindeydi. Yaklaşık 15 gün bölgede kaldık, onlarca insanın hayata bağlı kalmasına vesile olduk. Maalesef altıncı günden sonra artık cenazelere ulaşmaya başlamıştık. Aslında o bölgede biz de yıkılmıştık, biz de moral motivasyon olarak çok kötüydük. Ama bizim ayakta kalmamız gerekiyordu, personelimizi ayakta tutmamız gerekiyordu. Çünkü orada biz de yıkılsaydık tamamen insanların umut bağlayabileceği kimse kalmayacaktı.
" dedi.


Soğuk havaya rağmen bir araya gelen itfaiye personeli, saatler 04.17’yi gösterdiğinde sirenler çalarak iki dakikalık saygı duruşunda bulundu.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026