Semih Bozkuş
18:58, 27/05/2024, PazartesiG: Güncelleme: 20:08, 27/05/2024, Pazartesi

Şifa Hastanesi doktoru Fadia Malhis: Sahursuz ve susuz oruç tuttuk

Filistinlilere yönelik soykırım saldırılarını sürdüren teröre devleti İsrail, bir yandan da altyapılar dahil olmak üzere hastaneler ile okulları da hedef aldı. İşgalcilerin harabeye çevirdiği Gazze'de hedef alınan hastaneler nedeniyle yaralılara müdahale edilemez hale geldi. Yıkımın yaşandığı hastanelerdeki tanıklardan biri olan Gazze Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Fadia Malhis, işgalci İsrail'in mezalimini tvnet'te anlattı. Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin sistematik şekilde yok edildiğini belirten Malhis, İsrail'in saldırıları nedeniyle şehit olan bir annenin karnından çıkardıkları bebeği tüm müdahalelerine rağmen kurtaramadıklarını ve bunun kendisini en çok etkileyen olay olduğunu söyledi. Terör devleti İsrail'in bombardımanları altında ifa etmeye çalıştıkları görevleri sırasında birçok zorlukla karşılaştıklarını da ifade eden Malhis, altı ay kıtlık ve susuzluk ile yaşadıklarını; Ramazan ayında susuz ve sahursuz oruç tuttuklarını da söyledi.

Terör devleti İsrail, Filistinlilere yönelik 7 Ekim'de başlattığı saldırılar sonucu tüm dünyanın gözü önünde soykırım gerçekleştirdi.

Katliamlarını hala daha sürdüren İsrail'in saldırıları nedeniyle 7 Ekim'den bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 36 bin 50'ye, yaralananların sayısının ise 81 bin 26'ya yükseldiği bildirildi.

Sivillere yönelik saldırılarını sürdüren terör devleti İsrail bir yandan da Gazze'nin alt yapısını ve sağlık sistemini de hedef aldı.

Okulların yanında İsrail'in öncelikli hedefleri arasında hastaneler yer aldı. İşgal devleti, Gazze'de bulunan tüm hastaneleri hedef alarak kullanılamaz hale getirdi ve kentin tüm sağlık sistemi çöktü.

Terör devleti İsrail hastaneleri sistematik olarak yok etti

Bu yüzden yaralılara müdahale edilemez geldi ve can kayıplarının sayısı arttı.

Terör devleti İsrail'in vurduğu hastaneler arasında Gazze'deki Şifa Hastanesi de yer aldı.

İşgalcilerin ilk vurduğu hedefler arasında yer alan hastane kullanılamaz hale gelirken vahşetin yakın tanığı Dr. Fadia Malhis, yaşadığı felaketleri tvnet'te anlattı.

Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerin sistematik şekilde yok edildiğini belirten Gazze Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Fadia Malhis, İsrail'in dün Refah'taki çadır kenti bombalamasını 'facia' olarak niteledi.

Anne karnından çıkardıkları bebek şehit oldu

Evinin İsrail tarafından bombalandıktan sonra iki ay hastanede kaldığını anlatan Malhis, kendisini en çok etkileyen bir olayı da anlattı.

Hamile eşini hastaneye getirirken İsrail'in saldırısı nedeniyle bir adamın şehit olduğunu, kadının da kısa süre sonra şehit olduğunu aktaran Malhis, operasyonla bebeği kadının karnından çıkardıklarını ancak saplanan şarapnel parçaları nedeniyle bebeğin de şehit olduğunu söyledi.

"Sahursuz ve susuz oruç tuttuk"

İsrail'in saldırıları nedeniyle altı ay kıtlık ve susuzluk çektiklerini ifade eden Malhis, Ramazan ayında yaşadıkları zorluklara da değindi.

24 saatte bir sadece un ve 'beze' dedikleri bir otla beslendiklerini belirten Malhis, "Sahursuz tabi. Bazı zamanlar da susuz orucumuzu tuttuk. Zaten caddelerde 2-3 saat dolaşıyorduk bir şey bulamıyorduk. Yardım da gelmiyordu. Kuşatma altında un, pirinç, patates, sebze, meyve hiçbir şey yoktu. Hatta un bir ara geliyordu ve çok pahalıydı. Un için katliam oluyordu. Yahudiler saldırıyordu. 25 kiloluk un çuvalının fiyatı 1000 dolar olmuştu. Kimsenin alacak durumu yoktu" dedi.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026