|
Pentagon’un maaşa bağladığı Türk gazeteciler

Geçtiğimiz günlerde ABD merkezli Chrest Vakfı’nın AK Parti iktidarını karalamak gayesiyle fonladığı kuruluşların listesi ortaya çıktı. Her fırsatta Türkiye aleyhinde kara propaganda içerikli haberler yapan gazeteci Ruşen Çakır’ın kurduğu Medyascope listenin ilk sırasında yer aldı. Sözde Chrest Foundation isimli ABD merkezli bir vakıftan fonlandığı anlaşılan Medyascope kurucusu Ruşen Çakır Sözcü’den Aytunç Erkin’e yaptığı açıklamalarda ABD’den fon aldığını hiçbir zaman saklamadığını, anonim şirket hesaplarının yıllardır devlet tarafından incelendiğini iddia ederek, sözde ABD’li vakıftan aldığı milyonlarca paranın yasal olduğunu savunmuştu.

Oysa bağımsız gazeteci Ruşen Çakır(!!!) 16 yıl önce Vatan Gazetesi’nde ‘Pentagon’un maaşa bağladığı gazeteciler‘ başlıklı haberinde Pentagon’un 50 gazeteciyi maaşa bağlayıp ABD lehine yazılar yazdırdığını ve söz konusu gazeteciler arasında 4 Türk’ün yer aldığını belirterek Pentagon’dan fon almayı “Gazetecilik kisvesi altında psikolojik savaş” olarak tanımlamıştı. Pentagon’un maaşa bağladığı Türk gazetecileri o süreçte yerden yere vuran, Çakır, Türk 4 gazeteci için Pentagon tarafından finanse edilen bir siteye yazdıklarını bilmiyor olabileceklerini sanmadığını özellikle belirtmişti. Günümüzde ortaya çıkan ABD merkezli sözde bir vakıf tarafından Medyascoope’nin ilk sıralarda yer aldığı onlarca medya ve haber sitesinin de Cherst Vakıf’dan fonlanmaları hususunu “Bugün yaşananlarla farklı bir haber. Elma ile armut diyebiliriz. Bir tarafta Pentagon’dan para alanlar var diğer tarafta sivil bir vakıftan alınan fon. Elma ile armut bu!” şeklinde açıklamıştı.

PENTAGON İLETİŞİM SAVAŞLARI İÇİN 2003 YILINDA 250 MİLYON DOLAR HARCIYORDU

Oysa yaşananların 16 yıl öncesinden farkı yok, zira 16 yıl öncede Pentagon maaşa bağladığı gazetecilerin parasını direkt kendisi ödemiyor. Gazetecilere ücretleri Anteon isimli şirket üzerinden ödeniyor. Günümüzde de Ruşen Çakır’ın Teksas’lı bir aile vakfı olarak iddia ettiği şirket de ABD derin devleti Pentagon’a bağlı. Sistem aynı şekilde çalışıyor. Medyascope’un sahibi Ruşen Çakır’a kendisinin 16 yıl önce 4 Türk gazeteciye sorduğu soruyu biz bu kez kendisine soralım: ‘’ABD’li sözde Chrest Vakfı’nın ABD derin devleti (Pentagon) tarafından finanse edildiğini bilmiyor olabilir misiniz?” 16 yıl önce 4 Türk gazeteci günümüzde ise onlarca neredeyse 50’yi aşkın medya ve haber siteleri(!!!). Bu sitelerde ABD menfaatlerini koruyan onlarca kalem. Bu değirmenin suyu nerede geliyor? Siz bilseniz de açıklamazsınız. Ben size hatırlatayım. ABD eski Savunma Bakanı Pentagon’un 1 numarası Donalt Rumsfeld 2003 yılında ‘Propaganda İçin Stratejik Etik Departmanı’ adı altında bir ofis oluşturdu. O yıllarda Pentagon iletişim savaşları için yılda 250 milyon dolar harcıyordu. Günümüzde bu harcamanın misli misli arttığı belirtiliyor. 16 yıl önce Pentagon’a yakın holding ve şirketler üzerinden yapılan fonlamalar o süreçte Pentagon ve ABD yönetimini zora sokmuştu. Günümüzde ise Pentagon ile ilişkisi örtülü olan vakıf ve STK’lar tercih ediliyor. Buradan bağımsız gazeteci Ruşen Çakır’a tekrar soruyorum: ‘’16 Yıl önce Pentagon’dan maaş alan gazetecilerin enerjilerini çok ucuza, Amerikan ordusu için seferber etmelerini eleştirmiştiniz. Bugün siz örtülü olarak Pentagon’dan en yüksek fonlamayı yaptığınız için vicdanen rahat mısınız? 16 yıl önce ABD’den maaş alan veya fonlanan gazetecileri ‘gazeteci kisvesi altında psikolojik savaş’ olarak tanımlamıştınız. Sizin yaptığınız da ABD’nin iletişim savaşlarında ABD’yi savunmak psikolojik savaş değilse nedir?

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Ergin sizle konuşmuş ama size çok önemli bir soruyu sormayı unutmuş. CIA ajanı Henri Berkey ile neden sürekli Youtube üzerinden röportaj yapıyorsunuz. Pentagon’dan dolaylı olarak almış olduğunuz yüksek fonlamaların arkasında Berkey olduğu iddia ediliyor. Siz ne dersiniz?”

#Pentagon
#Maaş
#Türk
#gazeteci
3 yıl önce
Pentagon’un maaşa bağladığı Türk gazeteciler
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset