|
Başkomutan Vahid!

Türk futbolu için bereketli bir hafta geride kaldı. Önce Beşiktaş, Seba"nın "göçüne" yakışır bir futbolla Arsenal"i ağırladı; ardından Karabükspor ve Trabzonspor Avrupa Lig"inde gruplara kalma anlamında avantajlı skorlar elde ettiler.

Karabükspor ve Beşiktaş"ın ne oynayacakları ve nasıl oynayacakları üç aşağı beş yukarı belliydi; dolayısıyla asıl merak edilen sezonun transfer şampiyonu Trabzonspor"un yapacaklarıydı.

Tüm takımların ilk 11 leri şekillenmiş değil ancak kaba bir gözlemle "geçtiğimiz sezondan bu yana kadrosu en büyük değişime uğrayan takım Trabzonspor olacak" demek yanlış olmaz. Haftalardır süren Trabzonspor teknik direktörü Vahid Halilodziç"in "olumsuz" açıklamalarını tam da bu anlamda değerlendirmek gerekiyor. Vahid Hoca Türk futboluna da Trabzonspor"a da yabancı değil. Türkiye"de "çok transfer eşittir başarı" anlayışını da, kolay oluşan erken beklentileri de, Trabzonspor camiasının sabırsızlığını da biliyor. Ve belli ki aslında teknik adamlıktan öte çok daha zor bir rol üstleniyor: Kamuoyunu yönetme...

Vahid Hoca"nın "can sıkıcı" açıklamalarını tam da bu noktadan değerlendirmek gerekiyor sanki. Hoca, başkan ve yöneticilerden de rol çalmak pahasına ipleri eline alıp ahalinin beklentilerini de şekillendiriyor.

Rus ekibi karşısında oynanan oyun ve alınan galibiyet bu anlamda hocanın sesinin daha gür çıkmasını sağlayacak. Ancak unutulmamalıdır ki henüz ortada sadece "hatasız çekilmiş bir Besmele" var. Trabzonspor"un zamana, ne yaptığını biliyor görünen Vahid Hoca"nın da desteğe ihtiyacı var. Esirgemeyin...

10 yıl önce
Başkomutan Vahid!
Yeni dönemde kıyım da pazarlık da yok
Kara dinlilerle milletin savaşı
Kamu tasarrufu
BİT’lere kadrolu işçi alımında acilen tedbir alınması gerekiyor
Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz!