|
Yemek hazırlarken bunlara dikkat!
  • Sütlü tatlı yaparken şekeri en son ekleyin. Şekerle birlikte fırında ya da yüksek ısıda pişen sütün protein değerinde azalma olur.
  • Pirinç, un, şehriye gibi tahılları yağda kavurma işleminden kaçının. Kavurma işlemi hem besin ögesinin kaybına, hem de zararlı maddelerin açığa çıkmasına sebep olur.
  • Ekmek, çörek, kurabiye yapımında mayalandırma yöntemini tercih edin. Mayalandırılarak yapılan yiyeceklerin besin değeri daha yüksektir.
  • Tarhana; yoğurt ve unun karışımı ile yapılan besleyici değeri yüksek bir besindir. Ancak güneşte kurutulduğu zaman besleyici değeri azalır. Gölgede fakat hava akımının iyi olduğu bir yerde kurutulmalıdır.
  • Yumurta; 12 dakikadan daha fazla ve yüksek ısıda pişirilmemelidir. Sarısının etrafı yeşerecek kadar uzun pişirilirse besin değeri kaybolur.
  • Yağlar; uzun süre yüksek ısıya maruz kalırsa, yağ asiti moleküllerindeki parçalanma sonucu zararlı maddeler oluşur. Kızartmalarda yağın duman duman olmamasına, kızartma yapılan yağın tekrar kullanılmamasına, ayrıca yemeklere kullanılan yağ yakılmamasına özen gösterilmelidir.
  • Etler; sert etler (boyun, kol, bacak gibi) ya kıyma yapılarak ya da suda pişirilerek, yumuşak etler (but, göğüs gibi) ızgara yapılarak pişirilip daha iyi olur. Ayrıca etleri marine (terbiye ve yumuşatma işlemi) edersek daha lezzetli ve yumuşak olur.

    Rosto köfte

    MALZEMELER:
    500 gr. kıyma, 1 adet soğan, 2 dilim rendelenmiş ekmek içi, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı köfte baharı, ince kıyılmış maydanoz. İçi için: 1 çay bardağı bezelye, 1 adet havuç, 1 adet patates.

    YAPILIŞI:
    Kıyma, rendelenmiş soğan ince kıyılmış maydanoz, tuz, ekmek içi ve bütün baharatlar eklenip yoğurulur. Düz bir şekilde bastırarak tezgah üzerinde açılır. Patates, havuç küp küp doğranır. Bezelye eklenip 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile teflon bir tencerede 1-2 dakika karıştırarak sote edilir. Hazırlanan sebzeler köfte hamurunun ortasına yerleştirilip hamur rulo şeklinde sarılır. 200° fırında 50-60 dk. pişirilir. Piştikten sonra dilim dilim kesilerek arzu edilirse haşlanmış brokoli ile servis yapılır.
  • #Rosto Köfte
    #Malzeme
    #Yapılışı
    #Yemek tarifi
    23 yıl önce
    Yemek hazırlarken bunlara dikkat!
    Kredi derecelendirme kuruluşlarının not artırımı
    Bu başarı hepimizin
    Bin Kayrevan’dan bir Kayrevan’a
    Herkeste bir ‘ben’ var, bir de ‘gerçeklik’…
    Yatırım grevi