Dokunulmazlık meselesinde Özel neredeydi?

Hüseyin Likoğlu
Hüseyin LikoğluYeni Şafak Gazete Yazarı
04:00, 27/06/2026, Cumartesi • Yeni Şafak Haber Merkezi
Dokunulmazlık meselesinde Özel neredeydi?

7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti’nin Meclis’te tek başına iktidar çoğunluğunu elde edememesi dolayısıyla muhalefet, dokunulmazlıklar konusunda meydan okumaya başladı. CHP’den HDP’ye… muhalefet partileri dokunulmazlıkların kaldırılması için çağrılar yapıyordu.

AK Parti de bu meydan okumaya rest çekerek Meclis’te, hakkında fezleke bulunan milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını destekledi. Bu tartışmalar sürüp giderken, Türkiye’de seçimler yapıldı. AK Parti, 1 Kasım’da yenilenen seçimlerde ezici bir galibiyetle tekrar tek başına iktidar olacak çoğunluğu elde etti.

HDP hariç diğer muhalefet partileri dokunulmazlıklar konusunda 1 Kasım öncesi tutumlarını sürdürdü. Böylece o dönemde haklarında fezleke bulunan milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için çalışmalar başladı. Tek tek dosyaların görüşülmesi yerine Anayasa’ya eklenecek geçici bir maddeyle tüm dokunulmazlıkların kaldırılabileceği kararına varıldı.

Yaşanan yoğun tartışmalar ve itirazların ardından Anayasa değişikliği gerçekleştirildi ve hakkında fezleke bulunan tüm vekillerin, parti ayrımı olmaksızın dokunulmazlıkları 15 Temmuz ihanet girişimine günler kala kaldırıldı.

ÖZEL YANDAŞLARININ 2016’DAKİ DOKUNULMAZLIK TARTIŞMALARINDAKİ AÇMAZI!

Sözcü TV’de kurulan mahkemede CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu sorgulanırken, mesele dokunulmazlıkların kaldırılmasına gelince, programdaki gazeteciler, neredeyse Kılıçdaroğlu’na fiili müdahalede bulunacaktı; “Selahattin Demirtaş senin yüzünden hapiste yatıyor. Pişman mısın” diye sordu.

Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın bazı isimlerin, Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerde Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edeceğine ilişkin bilgi paylaşması, olay oldu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun hangi yüzle Demirtaş’ı ziyaret edeceğine varana kadar hakaretler yağdırıldı.

İşin ilginç tarafı; aynı tayfanın, Demirtaş üzerinden Özgür Özel güzellemesi yapmasıdır şüphesiz. 2016 yılında yaşananları bilmeyenler, Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlıkların kaldırılması için çaba sarf ederken, Özgür Özel’in karşı çıktığını sanacak. Bu tartışmalar devam ederken, Özgür Özel’in, Diyarbakır’a giderek, Demirtaş’a selam göndermesi, siyasi utanmazlığın örneği olarak kayıtlara geçti.

Madem Özgür Özel yandaşları 2016 yılındaki dokunulmazlık tartışmaları üzerinden yeni bir gündem açtılar, o halde daha önce yazdığım bir konuyu tekrar hatırlatmakta fayda var.

Meclis’te fezlekesi bulunan tüm vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında HDP’liler CHP’den defalarca değişikliğe destek vermemelerini istemişti. CHP bu taleplere hiçbir zaman sıcak yaklaşmadı.

“MERAK ETMEYİN ERDOĞAN’IN, BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ UYGULAYACAK ZAMANI OLMAYACAK!”

Komisyon aşamasından sonra Genel Kurul öncesinde HDP’nin grup başkanvekilleri, CHP grubunu ziyaret etti. HDP’liler son kez CHP’den Genel Kurul aşamasından Anayasa değişikliğine destek verilmemesini iletmek için gitmişti.

Çaylar içildi, kahveler yudumlandı, sohbetler gerçekleştirildi. Konu Anayasa değişikliğine geldi, HDP heyeti değişikliğin sakıncalarını dile getirdi. “Bu değişiklik gerçekleşirse sizin de Genel Başkanınız bizim de Eş Başkanlarımızı tutuklanır” diye uyarılarını yaptılar.

Bunun üzerine CHP Grup Salonu’nda asker kökenli Milletvekili Dursun Çiçek belirdi. Bir bilgilendirme yaptı. HDP’lileri teskin edecek değerlendirmelerde bulundu. 15 Temmuz’a günler kala CHP’liler HDP heyetini “Merak etmeyin Tayyip Erdoğan’ın bu Anayasa değişikliğini uygulayacak zamanı olmayacak” cümlesiyle teselli etti.

Şimdi soralım: HDP’liler bu cümleyle teselli edilirken, dönemin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel o toplantıda var mıydı, bu teselli cümlesinin anlamını biliyor muydu?

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026