|
En ideal aday ‘Paşa’cının kızı…

Altılı Masa ikinci tura başlıyor. Henüz ortak aday noktasına geldiklerine ilişkin herhangi bir emare yok. Yaşı 75’e dayanmış, bu kez aday olmazsa bir daha asla böyle bir şansı kalmayan ve siyasi hayatının son demlerini yaşayan Kemal Kılıçdaroğlu aday olma konusunda çok istekli.

CHP içindeki hizipler de Kemal Bey’in adaylığını çok istiyor. Zira Kemal Bey aday olmazsa kaset kumpasıyla ele geçirdiği partiyi kimsenin ondan geri alma şansı yok. Dolayısıyla CHP içinde Kılıçdaroğlu’nu sevenler de sevmeyenler de onun adaylığını hararetle destekliyor.

Ama her şeye rağmen temel endişe, ‘kazanamamak’. Sayın Kılıçdaroğlu ile kazanamayacaklarından o kadar endişeliler ki başka isimler konusunda arayışları hiç bitmiyor. Altılı Masa kimi aday gösterir bilemeyiz. Ama bu süreçte, tanıdığımız kısmı buz dağının görünen yüzü kadar olduğu anlaşılan, adeta ‘Yeniden tanıdık’ diyebileceğimiz bir sima öne çıktı.

Aslında yıllardır tanıdığımız biri. Kendi adıma söyleyeyim gazetecilik hayatım boyunca yakından tanıdığım, düşündüğüm biriydi. Evine bile gitmişliğim var. Basın toplantılarında soru sormuşluğum var.

TANINMAMIŞ TANIDIK!

Evet, Altılı Masa tartışmaları olmasaydı bu kadar yakından tanıdığımızı zannettiğimiz kişiyi aslında hiç tanımadığımızı hiç bilemeyecektik. Her renkten, her telden, her ideolojiden, her bölgeden bir ton var onda.

Türkiye, 28 Şubat döneminde İçişleri Bakanı olduğu dönemde tanıdı onu. 28 Şubat’ın kudretli komutanları tehdit ediyordu kendisini. Görünürde anti-28 Şubatçı imajı verirken, el altından 28 Şubat kararlarını harfiyen uyguladığını sonradan öğreniyoruz.

AK Parti’nin kuruluş kampı için Afyonkarahisar’a giderken, yolda gelen bir telefon üzerine geri döndü. Bir süre nadasa çekildikten sonra MHP saflarında arzıendam etti. 15 Temmuz öncesi MHP’nin ülkücülüğünü ve milliyetçiliğini beğenmediği için partiyi ele geçirmeye çalıştı. 15 Temmuz’dan sonra da kendi partisini kurdu.

Perde işte ondan sonra aralandı. Meğer bizim bildiklerimiz, bilmediklerimizin yüzde 1’i bile değilmiş. Malum; bahsettiğimiz kişi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener.

BİNBİR SURAT GÖLGEDE KALIR

Meral Hanım ile ilgili bu süreçte neler öğrendik.

Meral Hanım, aslında CHP’li bir babanın kızıymış. Babası Menderes idam edilene kadar ‘Paşa’cı imiş (İnönücü). Sonra ‘Türkeş’çi olmuş. Dayısı Demokrat Partili, Rizeli eşi de CHP’liymiş. Kendisi tarihçi ama Sultan Abdülhamit ve Yavuz Sultan Selim düşmanı.

Ömer’in yolundan girip, Afet İnan’ın kitabından çıkan..

Dedesi Diyarbakır’dan Selanik’e gitmiş ama kendisinin Selanik’ten nasıl geldiğini bilmiyoruz.

Partisini kurunca Anıtkabir’e iman tazelemeye gitti, sonra başını örtüp Hacı Bayram’da duaya durdu. “Korumalara beni takip etmeyin” deyip, şoföre, “Sür arabayı Eskişehir’e” dedi. Eskişehir’de nereye? Ergenekoncuların havadan takibe aldığı Bilvanis Çiftliği’ne tabii.

-Efendim orası tarikat yuvası!

- Kes sesini! Ver başörtümü, bekle burada…

Altılı Masa’nın işine karışmayayım tamam da elinizi vicdanınıza koyun… Beş yıldır yapılan tartışmaları şöyle film şeridi gibi gözünüzün önünden geçirin. Bütün bu özellikleri taşıyan birinden daha iyi bir aday bulabilirler mi?

Atatürkçü, ‘Paşa’cı (‘İnönü’cü), ‘Türkeş’çi, ülkücü, milliyetçi, solcu, Rizeli, Diyarbakırlı, Selanikli, muhafazakâr, Osmanlı karşıtı, başörtülü, başı açık… Say say bitmez. Bütün siyasi mühendisleri bir araya getirseniz böyle bir profil oluşturamazsınız. Benden söylemesi; takdir sizin!..

#Altılı Masa
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
2 yıl önce
En ideal aday ‘Paşa’cının kızı…
Sizi de sigaya çeken bir Molla Kasım gelir
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…