|
Ladin'den daha tehlikeli terörist kim?
Henry Kissinger... 1923 yılında Almanya'da doğdu. Nazizmin yükselişiyle birlikte ülkesinden kaçtı. Harvard Üniversitesi'nde okudu ve uluslararası ilişkiler alanında doktora yaptı. 1968 yılında Nixon'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı oldu. Bu dönemde ABD'nin dış politikasını belirledi ve 1973 yılında Dışişleri Bakanlığı'na yükseldi.

Demokratlara karşı yürüttüğü stratejik seçim kampanyası, Nixon'un seçilmesi ve Vietnam savaşının dört yıl daha uzamasıyla sonuçlanmıştı.

İlk icraatı buydu.

Amerika bu savaşta, İkinci Dünya Savaşı'nda sarfettiğinin iki katı, yani 4 milyon ton bomba ve napalm kullanmış, tam 3 milyon Vietnamlı'yı öldürmüştü.

Vietnam'da yaşananlar Kamboçya'da da tekrarlandı.

Kamboçya'yı bombalayan uçakların üzerinde "Öldürmek bizim işimizdir, işimiz ne güzeldir" yazıyordu.

Başka?

Bengladeş diktötörü Yahya Han'la anlaşarak, demokrasinin ilgasına karşı çıkan Doğu Pakistanlılar'ın katledilmesini sağladı.

Şili'deki demokrat rejime vurulan darbe ve diktatör Pinochet'nin arkasındaki gizli el yine oydu. Pinochet döneminde öldürülen ve gözaltında kaybolan binlerce kişinin "birinci dereceden" mesulü oldu.

1970'li yılların başında Endonezya Devlet Başkanı Ahmed Sukarno'yu devirip Suharto'yu başa geçirdi. Yüzbinlerce insan katledildi. Onun sayesinde CIA Endonezya'da inanılmaz ayrıcalıklara ulaştı.

(İlginç bir gelişme: Geçtiğimiz aylarda ABD arşivleri ve istihbarat raporlarından yola çıkılarak hazırlanan bir kitap ABD yönetimi tarafından toplatıldı. Kitapta Endonezya'daki katliamların arkasında ABD'nin olduğu, icraatın başında ise Kissinger'ın bulunduğu yazıyordu.)

Kissinger'ın etkin olduğu bir başka bölge de Afrika...

60'lı ve 70'li yıllarda Afrika'da çok sayıda örgüt kurdurttu. Daha sonra "örgütler arası savaş"ı kışkırttı.

Güney Afrika'da, Amerikan gizli polisini devreye sokarak giriştiği bir başka manipülasyonda, milyonlarca insanın katledilmesine neden oldu. Zimbabve, Zambiya, Namibya, Angola ve diğer Afrika ülkelerinde de benzer icraatlar sergiledi.

Angola'da yakın bir zamana kadar devam eden ve 500 bin kişinin hayatına malolan katliam da onun eseridir.

Bunları ben söylemiyorum. İddia, Amerikalı yazar Christoper Hitchens'e ait.

Hitchens, The Trial of Henry Kissinger (Henry Kissinger'ın yargılanması) adlı kitabında Kissinger'ı savaş suçlusu ilan ediyor. Hitchens'e göre, eski Şili diktatörü General Agusto Pinochet ve Slobodan Miloseviç mahkeme önüne çıkarılıyorsa, Kissinger haydi haydi yargılanmalıdır.

Mısır, Kıbrıs, Yunanistan ve daha birçok ülkede yaşanan siyasi kaosların, askeri darbelerin arkasındaki isim olan Kissinger'in, aleyhine yazı yazan gazetecileri de öldürdüğünü belirten Hitchens, Washington'da bir gazetecinin öldürülüşünün arkasındaki kişinin yine Kissinger olduğunu iddia ediyor.

Dikkatinizi çekerim:

Kissinger, ikiz kulelere yapılan saldırıdan sonra, "Ülkemiz bu saldırıya ivedi olarak, misli ile cevap vermek zorundadır" diyen ilk kişidir.

Latin Amerikalı yazar Eduardo Galeano, Afganistan'ı bombalamaya hazırlanan ABD'yi eleştirdiği makalesinde şöyle diyordu: "Bence şu anda öncelikli olarak yapılacak iş Kissinger'ın kendisini bombalamaktır. Kissinger, Bin Ladin ya da dünyadaki herhangi bir teröristten çok daha fazla olayın sorumlusudur. Endonezya'dan Kamboçya'ya, Güney Afrika'dan Bangladeş'e dünyanın birçok yerinde devlet terörüne 'destek, mali kaynak ve ilham' veren, Kissinger'ın bizzat kendisidir."
#Henry Kissinger
#Usame Bin Ladin
#Kamboçya
#Vietnam
#Afganistan
#ABD
23 yıl önce
Ladin'den daha tehlikeli terörist kim?
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı