|
ABD güçlüdür, amma...
Olay, bir facaattır ve insanlığın yüz karasıdır.

Hiç kimse, kalkıp da, Menhattan'da, iki ikiz binalar ile Pentagon'daki patlamalardan sonra, ABD'nin dışında "terörist güç" aramaya kalkmasın!

Olay, ABD'nin devlet güçlerinin hakim olduğu, örgüt ve istihbarat yönünden "kuş uçurtmadığı" yerlerde oluştu...

Öyle ise, "İslamî cihat örgütü" veya "Usame bin Ladin terörü" ile "Hizbullah" gibi, mevzii ve marjinal guruplara suç isnadı olmasın!

Bu guruplar, güçlü olsalar, kendi ülkelerinde veya kendi topraklarında böyle bir "eylem"e girişebilirlerdi.

Eğer, New York'u, Washington'u seçmişlerse, yarın da bir Şikago veya bir Los-Angeles'i de "hedef tahtası"na çevirebilirlerdi!

O zaman sorulmaz mıydı ki, bunlar ABD'nin içine sızıp, içerde organize olurken, sizin FBİ ve, uluslararası bağlantıları ile, gerek MOSSAD ve gerekse KGB ile üçlü bilgi alışverişi yapanların, (CİA'nın) bu safhada var olduğu söylenen engin "basiret"leri mi bağlandı ki, saatlerce bütün dünya ABD'nin "acziyeti"ni seyr eder oldu?

Teknolojinin "putlaştırıldığı" ve bilgisayar ağlarının bir beyinden idare edildiği ve programlandığı, "Yeni Dünya"da böyle bir elîm ve vahîm olay zuhur ederse, kim kime güvenip, kendinden emin bir hayatı, ABD'de sürdürme emniyetini duyabilir ki?..

New York metrosundaki "zenci müslüman" temizlikçi ve Manhattan'daki mağazalarda başında "kippa-yamulka"sı ile, eşi ve arabadaki çocuğu ile alışverişte bulunan "dinci Yahudi"nin hayatına kast edenler, değil bir dinî inanca mensup, "insan bile olamazlar" değerlendirmesi ile olaya yaklaşmalıdır.

Bir "on dolar"ın değeri ile, üç kişinin "ikizlerden birine" çıkmama gibi bir "tutumluluk"tan sonra, bu iki dev binayı, belki de daha ihtişamlısını ABD, yapar ve kendini kanıtlar!

Böyle bir devin varlığı, her şeyin üstesinden de gelir, ama ölen insanlar, kaybolan değerler bir daha ele geçmez! Geri de gelmez.

Öyle ise, biz öyle bir dünya kuralım ki, insanlık düşmanı bütün güçleri, eyleme geçmeden evvel, "etkisiz" bir ortama sürükleyip, "insanlık düşmanları galerisi"nde ibret-i alem için "mumyalayalım" diye, teknolojiyi ve bilgiyi, insanlığın mutluluk yoluna sermiş olalım!

Olayın üzerinden daha bir gün geçmeden, herkes birer terör uzmanı, birer "örgüt" militanı gibi, topu sağa-sola atıp, ahkâm kesiyor.

Bekleyelim ve görelim: ABD'nin istihbarat servisleri işi hangi mecraya çekip, suçu kime yükleyecekler!

Gidenler geri gelmeyecek, amma hiç olmazsa, ruhları muazzep olmasın!

Çünkü, ölen on binlerce insanın, insan olma vasfı vardı!
#New York
#ABD
#"İslamî cihat örgütü"
#Usame Bin Ladin
23 лет назад
ABD güçlüdür, amma...
Srebrenitsa Katliamını unutma!
Çarşaf ve Patrikhane: “Çelikten bir kale” olarak çarşafın anlamı ve önemi
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’