|
Ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak

3. Lig'den çıkmışsın, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birine transfer olmuşsun, 161 maçta 43 kez fileleri havalandırıp 38 asist yapmışsın, şampiyon takımın en önemli parçalarından biri olmuşsun, attığın golle Devler Ligi'ne damga vurmuşsun. Yani kariyer basamaklarını hızla tırmanmışsın ancak yine de yaranamamışsın.


Kimden mi bahsediyorum; tabii ki de Kerem Aktürkoğlu'ndan. Hani dünya yıldızı Wilfired Zaha gibi bir ismi katbekat düşük maaş almasına rağmen yedeği yapan Kerem'den... Futbolculuğu dışında toplumsal duyarlılığıyla da örnek olan, hemen hemen herkesin suspus olduğu dönemde, "Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır" diyerek Filistin'in özgürlüğünü haykıran Kerem'den...


Galatasaray taraftarının Kerem Aktürkoğlu takıntısını anlamak mümkün değil. Hepsi değil elbette ama sarı-kırmızılı bazı taraftarlar, milli futbolcunun en ufak bir hatasında hemen homurdanmaya başlıyor. O grup, "Çok gol kaçırıyor" diye eleştirirken, "Nasıl bu kadar pozisyona girmeyi başarıyor?" diye hiç sorgulamıyor. Icardi'ye altın tepside sunduğu asistleri çabuk unuttular. Sanırım Kerem'in ağzıyla kuş tutmasını bekliyorlar ama bunu yapsa da bazı ön yargılar yıkılmayacak gibi. Ancak unuttukları bir şey var; Kerem'in performansı sadece kendisine değil, tüm takımın başarısına katkı sağlıyor.



#Galatasaray
#Kerem Aktürkoğlu
#Süpe Lig
2 ay önce
Ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî