|
Kısmen duygusuz
Bizim gazetenin ana başlığını gördükten sonra Galatasaray'ı anlatmak için hiçbir sözcüğü yeterli bulamıyorum. O başlık dünkü Galatasaray'ı açıklıkla anlatıyor. İki kelimede sayfalarca yorum saklanmış..

Galatasaray, "tamamen duygusal" nedenlerle oyunda acemiler mangası gibi komedi filmlerinin tuhaflıklarını sergiledi. Üç metre önündeki adama pas veremedi ve topu kanatlara almayı düşünemedi. Pas vereceği yerde topla oynadı, topla oynayacağı yerde de rakibe attı.

Tamam, bu takım parasız..

Tamam, bu takımın bir sürü eksiği var.

Ve yine tamam, bu takım oyun mantığından çok şey kaybetmiş.

Ama taktik olarak sahaya dökülen Galatasaray'ın oyunda da dökülmesini benim beynim almıyor. Kabullenemiyorum.

Rakip defansın; El Saka ile önde, Tolunay'la arkada kestiği göbeğe Arif'i ve Berkant'ı yan yana koyup oynatmak için teknik direktör diplomasına bile gerek yok. Bunu sokaktaki adam da yapar.

Hatta biraz acımasız olacak ama bunu sokaktaki adam bile yapmaz...

Arif'in, ne zaman ne yapacağını hala kestirememesi, alanı savunan adamlardan kaçamaması orta alanda Ergün'ün formsuz görüntüsü ve takımdaki 5-6 kişinin "çölde ağaca çarpar gibi" takılması için bir teknik direktöre gerek yok.

Böyle oynayan Galatasaray, tarihinin en kötü sezonuna hazırlanıyor galiba.

Bu da Lucescu'yu tarihe geçirecek...

İkinci yarıda 15 dakikalık bir silkiniş ve Ergün'ün 30 metreden kaleye sıktıyı bir silah ve ardından oynamadan gelen 3 puan. Bütün bunları eksiklere ve çarşamba günkü maça kaymış düşüncelere maledelim.

Dünkü mental yorgunluk ve kötü oyun bana göre "tamamen duygusal" nedenlerle "kesinlikle duygusuz" insanların sahaya çıkmasından kaynaklanıyor.

Artık görmelisiniz. Bu takım ne hocasından korkuyor, ne de hocasını sayıyor. Bu takım, birbirini de pek sevmiyor. "Komedi filminin sakar askerleri" insanları güldürür ama sonunda kaybedilen bir muharebe söz konusu olur. Kaybedilen muharebeler de savaşın kaybedilmesi demektir.
#Lucescu
#Galatasaray
#Kısmen duygusuz
23 yıl önce
Kısmen duygusuz
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset