Ekonomi Testtürk Kocaelide açıldı

Testtürk Kocaeli’de açıldı

MÜSİAD üyesi 20 iş adamının ortak girişimiyle kurulan yerli otomotiv laboratuvarı Testtürk Kocaeli’de açıldı. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Türkiye’nin bir üretim üssü haline gelmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen ve tamamı yerli üretim olan bu tesis, Türkiye’de bir ilk” dedi.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
Testtürk Kocaeli’de açıldı
Testtürk otomotiv test laboratuvarı.

Tamamı yerli imkanlarla kurulan otomotiv test laboratuvarı Testtürk, Kocaeli’de açıldı. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) üyelerinin ortaklığı ile 2 yıl önce kurulan ve 2 milyon liraya mal olan Testtürk Otomotiv AŞ’nin test laboratuvarının açılışı, Başiskele ilçesinde yapıldı. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, açılışta yaptığı konuşmada, Kocaeli’nin Türkiye’de İstanbul’dan sonra en fazla ihracat yapan il olduğunu belirterek, bu ilin otomotiv sanayindeki yerinin önemine dikkati çekti.

20 İŞ ADAMININ ORTAK GİRİŞİMİ

MÜSİAD olarak, Testtürk’ü yerli otomobil üretim sürecinde dev bir adım olarak gördüklerinin altını çizen Kaan, “Ülkemizin dışa bağımlılığının azaltmak, Türkiye’nin bir üretim üssü haline gelmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen ve tamamı yerli üretim olan bu tesis, Türkiye’de bir ilk. Testtürk, 20 üyemizin ortak girişimiyle kuruldu ve otomotiv sanayisinin yanı sıra savunma ve demir yolu sanayisine de hizmet edecek.

Tesisin, 2023 yılına kadar gerçekleştireceği 100 milyon liralık yatırımın, özellikle savunma ve uzay sanayine yönelik de bir açığı kapatacağını da düşünüyorum” dedi. Açılışa, Vali Yardımcısı Osman Ekşi, AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Testtürk AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ayvaz ve iş dünyasından davetliler katıldı.

İbrahim Karaosmanoğlu (Soldan 2) ve Abdurrahman Kaan (Soldan 3)
İbrahim Karaosmanoğlu (Soldan 2) ve Abdurrahman Kaan (Soldan 3)
  • Hedefimiz dövizin ülkede kalması
  • Testtürk AŞ Laboratuvar Teknik Müdürü Perik; hedeflerinin, dövizin ülke sınırları içinde kalması olduğunu ifade etti. Otomotiv alanında Avrupa Birliği’nin belirlediği güvenlik regülasyonlarının olduğunu ve ilgili testlerin yurt dışında yapıldığını anlatan Perik, "Yerlileştirme ve millileştirme hareketi kapsamında bu testleri Türkiye’de nasıl yapabiliriz diye düşündük ve MÜSİAD üyesi arkadaşlarımızın da müdahil olmasıyla bu otomotiv laboratuvarını açtık. 100 milyon liralık bir yatırımla savunma ve demir yolu sanayinde de hizmet vermeyi hedefliyoruz" dedi. Tesisin, Türkiye’deki en büyük test platformuna sahip olduğunu vurgulayan Perik, "15 metre boyunda ve 52 ton ağırlığında olan platformla, çift körüklü otobüslerin dahi tek seferde testini yapabileceğimiz bir altyapımız mevcut" dedi.

Sıkı pazarlıkla fiyatlar düşer

Onlar yıktıkça biz yapacağız

Onlar yıktıkça biz yapacağız

İsrail, Refah’ı işgale başlayınca Filistinliler kenti terk edip daha önce bombardımanda yıkılmış şehirlerine dönmeye başladı. Han Yunus’a dönüp evini onarmaya başlayan Muhammed Karaja, “Belki İsrail yeniden yıkacak bu evi. Onlar yıktıkça ve biz hayatta olduğumuz sürece evlerimizi yeniden inşa edeceğiz, bizi yenemeyecekler” dedi.
Gazze için kampüsler ayakta

Gazze için kampüsler ayakta

ABD'de başlayıp Avrupa'ya ve Türkiye'ye yayılan üniversitelerdeki soykırım karşıtı eylemler artarak devam ediyor. ABD ve Fransa'da İsrail yanlısı yönetimler, öğrenci protestolarını polis şiddetiyle bastırmaya çalışıyor. Sorbonne ve George Washington gibi üniversitelerde polis, öğrencilere coplarla, biber gazıyla müdahale etti, çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı.
140 bin kişi 1 yılda evine kavuşacak

140 bin kişi 1 yılda evine kavuşacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin en ağır hasarı verdiği Hatay’da incelemelerde bulundu. Şehrin 68 ayrı noktasında şantiyelerin çalıştığını belirten Özhaseki, “140 bin hak sahibinin evlerini 1 yıl içerisinde bitirip teslim edeceğiz” dedi.

Bu nasıl bir kin?

Bu nasıl bir kin?

CHP yönetimi “normalleşme” mesajları verirken Ankara Milletvekili Umut Akdoğan’ın “Ey zalimler, 1400 senedir yapıyorsunuz bunu” diyerek İslamiyet’le zulmü eşitlemesi tartışılıyor. Meclis tutanaklarına göre Akdoğan, AK Partili Mehmet Demir’in “1400 senedir” derken neyi kastettiği sorusunu cevapsız bırakıyor. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise Akdoğan’ı düzeltmek yerine Demir’e “Sus ve dinle” diyor.
Suriyeliye bilet yok!

Suriyeliye bilet yok!

Türk vatandaşı olan Besil Elbattah'a Suriye uyruklu olduğu için otobüs bileti satılmadı. Bilet satışı yapılan internet platformu Elbattah’tan özür diledi. Yabancılara yalnız bayilerden bilet sattıklarını savunan firma ise platformdan çıkarıldı.
Bebekler ölürken saç ektiriyormuş

Bebekler ölürken saç ektiriyormuş

Özel hastanelerin yenidoğan merkezlerine para karşılığı hasta bebek sevk eden şebekenin, bebekleri ölüme terk ettiği ortaya çıktı. Savcılık soruşturmasında Dr. Fırat Sarı’nın, bir bebek ölümle pençeleşirken saç ektirdiği tespit edildi. Tapelere göre Sarı, kendisini arayan hemşireye, "2-3 dakika kalp masajı (CPR) yapın, dönmezse öldü yazın, 30 dakika CPR yapıldı yazın" demiş.
Elektriğin yüzde 42’si temiz enerjiden

Elektriğin yüzde 42’si temiz enerjiden

Dünyada elektrik üretiminde yenilenebilir kaynakların payı ilk kez yüzde 30'u aşarken, bu rakam Türkiye’de yüzde 42'ye ulaştı. Rüzgar ve güneşin elektrik üretimindeki toplam payı yüzde 16 ve hidroelektriğin payı ise yüzde 20 oldu.
Azerbaycan’la 4 yeni anlaşma

Azerbaycan’la 4 yeni anlaşma

Türkiye ve Azerbaycan arasında 11. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Protokolü ve bu kapsamda 4 anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Azerbaycan Başbakanı Ali Asadov, baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulundu. Yılmaz, iki ülke arasında 7,5 milyar dolar olan ticaret hacmini 15 milyar dolara çıkarmak istediklerini vurguladı.
İHA ve dronlara otoban

İHA ve dronlara otoban

İHA ve dronların uygunsuz uçuşlarının önüne geçmek için takip ve trafik yönetim sistemi geliyor. Sistemle bu hava araçlarının belirlenen güzergahların dışına çıkması engellenecek. Koordinatlar yaşam alanları ve hassas bölgeler dikkate alınarak belirlenecek.
AB ülkeleri Filistin'i tanıyacak

AB ülkeleri Filistin'i tanıyacak

AB ülkeleri İrlanda ve İspanya'nın 21 Mayıs'ta Filistin devletini tanıyabileceği iddia edildi. Slovenya, Malta ve Norveç'in de tanımaya sıcak baktığı belirtiliyor.
Almanya Garaudy’yi de yasakladı

Almanya Garaudy’yi de yasakladı

Almanya, Fransız düşünür ve yazar Roger Garaudy’nin 2018’den beri ülkede yayınlanan eserlerini “Holokost inkarcısı” olduğu gerekçesiyle yasakladı. Garaudy’nin 30 kadar eserini Türkçeye çeviren Cemal Aydın, Garaudy’nin kitaplarının Almanya’da çok ilgi gördüğünü, Siyonistlerin de çareyi yasaklatmakta bulduğunu belirtti.
İstanbul’daki en eski dilimli kubbe

İstanbul’daki en eski dilimli kubbe

Bayezid’in vezirlerinden Atik Ali Paşa’nın vakfı olan, 1945 yılında müzeye dönüştürülen Kariye Camii 76 yıl sonra yeniden cami olarak ibadete açıldı. Restorasyon sayesinde 15 asırlık esere ilişkin önemli bilgilere ulaşıldı. Sanat tarihçisi ve Kariye Camii Bilim Kurulu Üyesi Hayri Fehmi Yılmaz, binanın ön kısmındaki iki küçük kubbe için, “İstanbul’daki en eski dilimli kubbe” dedi.
Kırmızı et fiyatında gevşeme başladı

Kırmızı et fiyatında gevşeme başladı

İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekci, yurt dışından getirilen hayvanların kesilmesiyle kırmızı et fiyatlarının gerilemeye başladığını belirterek, "Düşüşün devam edeceğini düşünüyorum" dedi.