|

Antalya Seçim Sonuçları 2024 - Antalya Yerel Seçim Sonucu 31 Mart - Antalya Oy Oranları Sonuçları

31 Mart 2024 Antalya Yerel Seçimleri doğrultusunda halk, belediye başkanını seçmek için sandık başına gitti. 2024 Antalya yerel seçim sonuçları sandıkların açılmasıyla belirlenirken, kullanılan toplam oy sonucuna göre partilerin belediye başkan adaylarının oy oranları da belli olacak. Antalya'da kazanan belediye başkan adayı, açılan sandıklar sonuçları YSK’nin seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte netleşecek. İşte Antalya 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları sorgulama sayfası...

11:40 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 10:42 - 27/03/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Antalya Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Antalya Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Antalya seçim sonuçları belli oluyor. Türkiye, 31 Mart 2024 yerel seçimi ile 5 yıl görev yapacak yeni belediye başkanları seçiliyor. Oy verme işlemi sona erdiğinde YSK Türkiye geneli ile Antalya ve ilçeleri yerel seçim sonuçlarını açıklayacak. Antalya
, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Antalya seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları, hangi aday önde? 2024 Antalya oy seçim sonuçları son durumu canlı olarak Yeni Şafak'ta.

Antalya Seçim Sonuçları 2024

31 Mart Antalya yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin tamamlanmasının ardından belli olmaya başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Antalya 2024 seçim sonuçları, adayların ve partilerin oy oranları ile 31 Mart 2024
na göre Antalya belediyesini kim kazandı, belediye başkanı kim oldu? sorusun cevabı da netlik kazanacak.

Antalya Belediye Başkanı Adayları 2024

  • Hakan Tütüncü AK Parti
  • Muhittin Böcek CHP
  • Nesrin Ünal İYİ Parti
  • Kemal Bülbül DEM
  • Ersan Bilgin SP
  • Ümit Özkurt YRP

Antalya seçim sonuçları adayların oy oranları

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Antalya'da AK Parti adayı Hakan Tütüncü, CHP adayı Muhittin Böcek ne kadar oy aldığı, adayların oy oranları, anlık oy dağılımları ile belediye meclisi seçim sonuçları ile AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, DEM, Yeğden Refah Partisi olmak üzere seçime katılan partilerin kazandıkları meclis üyesi sayılarına Yeni Şafak seçim sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Antalya seçim sonuçları belediyeyi hangi partinin adayı kazandı?

Antalya seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP'nin adayı Muhittin Böcek %50,6 oy oranı ile Antalya belediye başkanı seçilmişti. AK Parti'nin adayı Menderes Türel ise oyların %46,3'ini almıştı.

Hakan Tütüncü kimdir?

Hakan Tütüncü, 1979 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Antalya'da tamamladı. 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetinin hemen ardından Antalya Barosu’na kayıtlı serbest avukat olarak çalıştı. AK Parti'nin kuruluş sürecinde görev aldı ve Antalya İl Gençlik Kolları Kurucu İl Başkanı olarak atandı. 2003'de Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2004'de Antalya İl Sekreteri olarak ana kademelerde çeşitli görevler aldı.

2005-2009 yılları arasında iki dönem AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlendi. 2009 Yerel Seçimlerinde AK Parti Kepez Belediye Başkanı Adayı oldu. 2009'da seçildiği Kepez Belediye Başkanlığı görevini 2014’te ikinci ve 2019 Yerel Seçimlerinde üçüncü defa kazandı. Hakan Tütüncü, ayrıca 75 üye Belediyesi bulunan Antalya merkezli Akdeniz Belediyeler Birliği'nin 2014'den bu yana başkanlığını da sürdürmektedir. 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Muhittin Böcek kimdir?

Muhittin Böcek, 1962 yılında Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde doğdu. Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans yaptı.

1994 - 1999 yıllarında Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 18 Nisan 1999'da yapılan seçimlerde Anavatan Partisinden, 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri'nde ise Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Konyaaltı Belediye Başkanı seçildi.

29 Mart 2009'da ve 30 Mart 2014 seçiminde CHP'den tekrar belediye başkanı seçilerek 4 dönem üst üste Konyaaltı Belediye Başkanı oldu.

Dört dönem Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini sürdüren Böcek, Batı Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (BATAB) başkanlığında bulundu.

2019'da yapılan Yerel Seçimlerde CHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

CHP'den tekrar Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Muhittin Böcek, 1 çocuk babasıdır.

Oylar tek oy pusulasına mı konulacak?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek.

Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmen, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Oy verme saatleri kaç?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu mu?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki herhangi bir belgeyle oy kullanabilecek.

#Antalya seçim sonuçları
#Antalya yerel seçim seçim sonucu
#Antalya seçim sonuçları 2024
#Antalya oy oranı
#Antalya oy sonuçları
1 ay önce