|

ABD medyasının gündeminde: Trump'ın bıraktığı mektupta 'Joe biliyorsun ben kazandım' iddia edildi

Trump dört yıllık görevinin ardından Beyaz Saray'a veda etti. Joe Biden'ın yemin törenine katılmayacak olan Trump törenden saatler önce Beyaz Saray'ı terk etmiş oldu. Tüm bunların ardından ABD medyası Trump'ın Biden için bıraktığı mektubu gündemine taşıdı. Mektupta 'Joe biliyorsun ben kazandım' yazdığı iddia edildi.

12:21 - 21/01/2021 الخميس
Güncelleme: 14:11 - 21/01/2021 الخميس
Yeni Şafak
Donald Trump'ın Joe Biden'a yazdığı iddia edilen mektup.
Donald Trump'ın Joe Biden'a yazdığı iddia edilen mektup.

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım 2020’de yapılan seçimleri kaybetmesinin ardından görevini rakibi Joe Biden’a devretti. Son kez Beyaz Saray’ın kapısında görülen Trump, eşi Melania Trump ile ele ele çıkış yaptı.

  • Bugün ise ABD medyası, Trump'ın yeni başkan seçilen Biden için kaleme aldığı bir mektubun olduğunu ve 'Joe biliyorsun ben kazandım' yazdığını iddia etti.


Son derece cömert bir mektup

Trump'ın bıraktığı mektupla ilgili konuşan Biden, “Oldukça cömert bir yaklaşımda bulunmuş. Onunla konuşana kadar içeriğini söylemem doğru olmaz, bu özel bir şey” açıklamasında bulundu.

BU BİR VEDA

"Bu bir veda" diyen Trump, Beyaz Saray'a tekrar döneceğini söyledi.

YENİ İDARE BAŞARILI OLACAKTIR

"75 milyon oy aldık, bu tarihi bir rekordur” şeklinde konuşan Trump pandemiye rağmen ekonomide başarılı adımlar atıldığını söyledi.Trump Biden yönetimi ile ilgili ise "Yeni idare de başarılı bir şekilde ilerleyecektir. Başarılı olacaklarını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

EN SIRA DIŞI TÖREN

Donald Trump'ın da törene katılmayacak olması sebebiyle ülke tarihinin en sıra dışı yemin günlerinden biri olarak şimdiden kayıtlara geçti.

  • 3 Kasım 2020'deki tartışmalı başkanlık seçimlerinin ve 6 Ocak'taki Kongre baskınının ardından oldukça netameli bir süreç geçiren ABD'de seçimleri kazanan Biden, bugün yemin ederek resmen görevine başlayacak.
#Amerika
#Donald Trump
#Joe Biden
٪d سنوات قبل