|

ABD polisi yine masum bir siyahiyi katletti!

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 22 yaşında bir siyahi polis tarafından 'yanlış ihbar' sonucu öldürüldü. Stephon Clark isimli siyahi gencin ölümüne tepki yağarken, kardeşi eyalet meclisine girerek olayı protesto etti.

Yeni Şafak
15:54 - 28/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:54 - 28/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD polisinin 20 kurşunla öldürdüğü Stephon Clark'ın yakınları, gözyaşlarını tutamadı. (Fotoğraf: NBCNews)
ABD polisinin 20 kurşunla öldürdüğü Stephon Clark'ın yakınları, gözyaşlarını tutamadı. (Fotoğraf: NBCNews)

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin başkenti Sacramento’da 22 yaşındaki 2 çocuk babası Stephon Clark isimli siyahi, polis ekipleri tarafından öldürüldü.

Clark'ın öldürülmesinin ardından Kaliforniya'da gösteriler düzenlendi. Clark'ın masum olduğu ortaya çıkınca tepkiler büyüdü.



ABD gündemini sarsan olay şöyle gelişti:


ABD polisi daha sonra bu durumu şu cümleyle açıkladı: "Elindeki telefonu silah zannettik..."

ABD polisinin bu cinayetine ilk tepki bölge halkından geldi. Clark için anma etkinlikleri düzenleyen halk, olayı protesto etti.


Washington Post, son üç yıldır kendi istatistikleri, resmi açıklamalar ve sosyal medyada yer alan vakalardan topladığı verileri yayımlıyor. Buna göre 2017 yılında polis kurşunuyla hayatını kaybedenlere, 2016 yılına göre 24 kişi daha eklenmiş oldu.

2015 yılında ise polis kurşunuyla ölenlerin sayısının 995 olduğu bilgisi verildi.

2017 yılında polisin ateş açması sonucu silahsız 68 kişinin öldüğü, bu sayının 2015 yılına göre azalmış ancak 2016 yılına göre de artmış olduğuna yer verildi.


#Sacramento
#Stephon Clark
#ABD
#Polis Cinayeti
#Siyahi
6 yıl önce