|

ABD’de yaşayan Ukraynalılardan Rusya karşıtı protesto

ABD'de yaşayan Ukraynalılar, Rusya ile Ukrayna arasında 2022 yılının Şubat ayında başlayan savaşın birinci yılının dolmasının ardından Rusya karşıtı protesto düzenleyerek, sloganlarında ''Putin bir katildir'' ifadelerine yer verdi. Protestoya katılanlardan Litvanya uyruklu Ruta Puskoriaz, ''Biz çocukken Sovyetler Birliği Litvanya’yı ele geçirdi ve Amerika Birleşik Devletleri’ne geldik. Aynı şeyler olduğu için çok endişeliyiz'' ifadelerini kullandı.

09:34 - 26/02/2023 Pazar
IHA
ABD'de Rusya karşıtı gösteri
ABD'de Rusya karşıtı gösteri

Rusya-Ukrayna Savaşı’nda 1 yıl geride kaldı. ABD’de yaşayan Ukraynalılar başkent Washington DC’de Rusya karşıtı protesto düzenledi. Başkentteki Lincoln Anıtı önünde bir araya gelen göstericiler, savaşta hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, Ukrayna ve ABD milli marşlarını da çalarak eylemlerine başladı.

Protestoya katılan Litvanya uyruklu gösterici Ruta Puskoriaz yaptığı açıklamada, Ukrayna halkının soykırıma maruz kaldığını ifade ederek, "Biz Litvanyalı ABD’lileriz. Bunun korkunç olduğunu düşünüyoruz. Şu anda olanlardan da çok endişeliyiz. Şu an ne oluyor? Ailelerimiz bu konuda deneyimlidir. Biz çocukken Sovyetler Birliği Litvanya’yı ele geçirdi ve Amerika Birleşik Devletleri’ne geldik. Aynı şeyler olduğu için çok endişeliyiz. Onların özgürlüğe ihtiyaçları var" dedi.

Rinda Puskoriyaz ise yaptığı açıklamada, "Ukrayna’da devam eden savaşın 1. yıl dönümünü anmak için bugün burada toplandık. Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin Ukrayna’yı desteklemek için tüm güçlerini toplamasından dolayı ABD’li olmaktan gurur duyuyoruz. Ben sadece insanların barış ve güvenlik içinde yaşamasını istiyorum" dedi.

Connecticut eyaletinden gösteri için başkente gelen Inda Linov, Ukrayna halkı için endişelendiğini ifade ederek, "Ukrayna’da, yıkılan Harkov şehrinde doğdum ve 20 yıldır burada yaşıyorum. Ben bir sanatçıyım. Bu benim ilk çalışmam. Savaş başladığında hazırladım. Bu benim son eserim. Her gün uyanıyorum ve sadece Ukrayna’yı düşünüyorum. Kalbim ve umutlarım Ukrayna ve halkıyla birlikte" dedi.


#ABD
#Ukrayna
#Rusya
#Putin
1 yıl önce