|

Belçikalı yardım görevlisi ve 7 yaşındaki oğlu İsrail bombardımanında öldü

Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail bombardımanında, Belçikalı yardım görevlisi ve 7 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti. Kalkınma Bakanı Carolina Gennez, "Meslektaşımız Abdallah Nabhan (33) ve 7 yaşındaki oğlu Cemal'in dün gece Refah kentinin doğu kesiminde İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen bombardıman sonrasında hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ve dehşet içinde öğrenmiş bulunuyoruz” dedi.

15:23 - 25/04/2024 Perşembe
Güncelleme: 16:43 - 25/04/2024 Perşembe
Diğer
Belçika Kalkınma Bakanı Carolina Gennez
Belçika Kalkınma Bakanı Carolina Gennez

Gazze'ye yönelik İsrail bombardımanında belçikalı yardım görevlisi hayatını kaybetti.


Belga haber ajansı, haberi Belçika Savunma Bakanı Carolina Gennez'e dayandırarak paylaştı.


Gennez bugün yaptığı açıklamada, Belçika'nın kalkınma yardımı çabalarının bir parçası olan bir yardım görevlisinin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında öldüğünü söyledi.


Bakan yaptığı açıklamada
“Meslektaşımız Abdallah Nabhan (33) ve 7 yaşındaki oğlu Cemal'in dün gece Refah kentinin doğu kesiminde İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen bombardıman sonrasında hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ve dehşet içinde öğrenmiş bulunuyoruz”
dedi.

Gennez, saldırıya ilişkin yaptığı açıklama, "Belçikalı yardım görevlisi ve 7 yaşındaki oğlunun Refah'ta öldürüldüğü saldırıda İsrail'in sorumluluğu var" ifadelerini kullandı.


Belçika, İsrail Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağıracak

Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Federal Kalkınma Ajansının (Enabel) Gazze'deki çalışanının hayatını kaybettiği saldırıyı kınamak için İsrail'in Brüksel Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağıracağını duyurdu.


Lahbib, X hesabından yaptığı açıklamada, Enabel'in Gazze'deki personeli Abdullah Nabhan'ın İsrail bombardımanında yaşamını yitirmesi üzerine İsrail'in Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağıracağını bildirdi.


Nabhan'ın ailesi ve meslektaşlarına taziye dileklerini ileten Lahbib,
"Sivil bölgeleri ve nüfusu bombalamak uluslararası hukuka aykırıdır. Bu kabul edilemez eylemi kınamak ve bir açıklama talep etmek için İsrailli Büyükelçiyi çağıracağım"
ifadelerini kullandı.


#Belçika
#İsrail
#Gazze
9 gün önce