|

BM: Libya'da savaş suçu işleniyor

BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame, Libya'daki gelişmelere ilişkin "Sivillerin yaşadığı alanların rasgele hedef alınması savaş suçu teşkil ediyor ve sadece bu suçları işleyenler değil, emir verenler de sorumlu tutulabilir" dedi.

20:13 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 20:17 - 17/04/2019 Çarşamba
AA
Arşiv: Libya'da General Halife Hafter'e bağlı güçleri başkent Trablus'un Ebu Selim bölgesine roket saldırısı gerçekleştirdi.
Arşiv: Libya'da General Halife Hafter'e bağlı güçleri başkent Trablus'un Ebu Selim bölgesine roket saldırısı gerçekleştirdi.

Birleşmiş Miletler'den (BM), Libya'da gerginliğin tekrar artmasının ardından Trablus'un dün en ağır çatışmalardan birine şahit olduğu ve sivillerin yaşadığı alanların rasgele hedef alınmasının savaş suçu teşkil ettiği bildirildi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, çatışmaların yeniden başladığı Libya'da başkent
Trablus'un dün en ağır çatışmalardan birine şahit olduğunu, nüfusun yoğun olduğu yerlere rastgele roket saldırıları sonucu beş sivilin öldüğünü ve birçok kişinin yaralandığını
söyledi.
BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame ise yaptığı yazılı açıklamada,
dün geceki roket saldırılarını en güçlü şekilde kınayarak sivillerin yaşadığı alanların rasgele hedef alınmasının savaş
suçu teşkil ettiğini ve sadece bu suçları işleyenlerin değil, emir verenlerin de sorumlu tutulabileceğini ifade etti.

Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı başlatan General Halife Hafter'in askeri güçleri ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'ın birlikleri arasında başkent çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

#BM
#Libya
5 yıl önce