Çin: ABD küresel ekonomik düzenin istikrarını bozuyor
17:37, 10/04/2025, Perşembe
DHA

Ticaret savaşı krizi tırmanıyor.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, ABD'nin küresel ekonomik düzenin istikrarını bozduğunu söyledi.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, bugün düzenlenen basın toplantısında ABD'nin Çin'e uyguladığı gümrük vergisi oranını yüzde 125'e yükseltmesiyle ilgili açıklamada bulundu.
Lin, bu durumun diğer ülkelerin meşru hak ve çıkarlarını ihlal ettiğini, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarını çiğnediğini ve küresel ekonomik düzenin istikrarını bozduğunu söyledi.
ABD'nin bu girişiminin halkın desteğini alamayacağını vurgulayan Lin, gümrük vergisi savaşı veya ticaret savaşının kazananı olamayacağını ifade etti.

Dünya
Çin, vatandaşlarına ABD'ye seyahat uyarısı yaptı

Ekonomi
Çin istilasına karşı yerli üretimi koruma zamanı

Ekonomi
Çin Dışişleri : ABD'nin tarife ve ticaret savaşı karşılıksız kalmayacak

Dünya
Trump: Çin anlaşma yapmak istiyor aramalarını bekliyoruz

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.