|

Etiyopya misyonerlik kıskacında

Açlık ve sefaletle mücadele eden Etiyopya Müslümanları şimdide Hristiyan misyonerlerin gözdesi durumunda. Bölgedekilere yardım yapan misyonerler, karşılığında onlardan Hristiyanlığı seçmelerini istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:48 - 3/04/2016 Pazar
Yeni Şafak

Dünyanın en eski medeniyetlerinden biri olan ve Müslümanların ilk hicret ettiği bölge olarak bilinen Etiyopya, yoksulluğu nedeniyle Hristiyan misyonerlerin kıskacında. 100 binden fazla misyonerin bulunduğu Etiyopya'da misyonerler tarafından yoksul ailelere maddi yardımlar yapıldıktan sonra Müslümanlardan Hristiyanlığı seçmeleri isteniyor. Yetim çocukları sahiplenerek ülkelerine de götüren misyonerler, geçen ay 5 Müslüman aileyi Hristiyanlaştırdı.





ÇOCUKLARIN DİNİNİ DEĞİŞTİRİYORLAR

ABD ve Avrupa'dan misyonerlik faaliyeti için gelen genci, yaşlısı bir çok insan Müslümanlara para, yemek ve su vererek Hristiyanlığı seçmeye zorluyor. Bu faaliyetler arasında yetim çocukları annelerinden alarak yurt dışına götürüp Hristiyan olarak büyütmek de yer alıyor. Afrika'da sadece Katolik Kilisesi tarafından açılan okullarda 10 milyona yakın öğrencinin okuduğu bilgisi Afrika'nın geleceğine dair önemli bir işaret teşkil ediyor. Farklı alanlarda kurumsallaşmış olan bu eğitim kurumlarında geniş imkanlarla kaliteli eğitim veriliyor. Böylece Müslüman halk ya Hıristiyan okullarına gidip dinini kaybetmek ya da hiç okula gitmeyerek cahil kalmak ikilemine düşüyor.



EMMA KÖKLERİNDEN KOPARILDI

Hristiyan vakıflarının tekelinde bulunan okullara gitmek isteyen kimi Müslümanlar ise dinlerini değiştirmedikçe bu okullara alınmıyor. Bu nedenle halkın çoğunluğunu oluşturmasına karşın Müslümanlar eğitimsiz kalıyor ve buna bağlı olarak da devlet kurumlarıyla yönetimde söz sahibi olamıyor. Bu faaliyetler arasında yetim çocukları annelerinden alıp yurt dışında Hristiyan olarak büyütmek de yer alıyor. Dave Guinn adlı Hristiyan din adamı ve eşi Kate Guinn de evlatlık edindikleri bebekle bunun somut örneği oldu. 18 aylık minik Emma ile Amerika'ya gitmeye hazırlandıklarını söyleyen Dave Guinn, “Bu çocuklara daha iyi bir gelecek vermek için çalışıyoruz. Kızımız Emma artık Amerika'da refah içinde büyüyecek” dedi.



Teşvik edeceğiz

18 aylık Etiyopyalı bebeğe Emma adını veren Dave-Kate Guinn çifti, küçük kızı küçük bir prosedürle aldıklarını söyledi. Iki erkek çocuğa sahip olduklarını anlatan Dave Guinn, “Emma bizim için çok çok önemli. Onu iki çocuğumuzla birlikte büyüteceğiz. Çevremize de bu konuda örnek olarak, başkalarının da Etiyopya'dan evlatlık almasını teşvik edeceğiz” diye konuştu.


Katolik Kilisesi, 20. yüzyıl Afrikası için “Hristiyanlık Asrı” ismini kullanmıştı. Bölgede şu anda 100 bine yakın misyoner aktif olarak görev yapıyor.



#Etiyopya
#misyonerlik
#çocuklar
8 yıl önce