|

Eve dönüş vakti

Mehmetçik ve ÖSO’nun Afrin ilçe merkezini ele geçirmesinin ardından halk, çoluk çocuk yeniden evlerine dönmeye başladı. Araçlarına doldurdukları eşyalarıyla birlikte kırsal kesimlerden yollara dökülen Afrinliler, kafileler halinde evlerine dönüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:49 - 22/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Türk askeri, savaş mağdurlarının hem hayır duasını alıyor hem de halkın gönlünde taht kuruyor.
Türk askeri, savaş mağdurlarının hem hayır duasını alıyor hem de halkın gönlünde taht kuruyor.

Mehmetçik ise terörden temizlenen alanlarda görevini büyük kararlılıkla sürdürüyor. Teröristlerden arındırılan yerleşim yerlerinde olası tuzakları temizlemek için büyük gayret sarf eden komandolar, geceleri teröristlerin sızma girişimlerine karşı da teyakkuzda bekliyor. Harekât boyunca yürüttüğü hassas çalışmalarla dünyaya adeta insanlık dersi veren Türk askeri, bu sayede savaş mağdurlarının hem hayır duasını alıyor hem de halkın gönlünde taht kuruyor.


BİZİ KURTARDINIZ

Yerleşim alanlarında olduğu gibi, sivillerin yoğunlukla bulunduğu arazi ve yol kenarlarında da tuzaklanmış el yapımı patlayıcı (EYP) ve mayın arama faaliyeti gerçekleştiren Türk askeri, karayolunda kontrol için durdurdukları araçlardaki sivillerle de yakından ilgileniyor. Uygulama noktalarında karşılarında Türk askerini gören Suriyeliler, Mehmetçik’e övgü dolu sözler sarf ediyor. Teröristlerin engellemesi nedeniyle uzun süre ailesiyle Afrin’den çıkamayan, kentin ele geçirilmesinin ardından Cinderes beldesine gitmek için yola koyulan 70 yaşındaki Kürt kökenli Suriyeli Nur Temeş, yolda komandolarla karşılaşınca “Sizi Allah gönderdi, Rabbim sizden razı olsun, bizi kurtardınız” ifadelerini kullandı. Askerlerin elini öpüp sohbet ettiği yaşlı kadının bulunduğu araç, daha sonra yoluna devam etti.


#Afrin
#TSK
#Mehmetçik
6 yıl önce