|

Filistin’in esir anneleri

Hamas Hareketi Kadın Kolları Başkanı Raca El-Halebi, Filistin kadınının mücadelesine sahip çıktığını belirterek, “Davanın çocuklarını yetiştiriyorlar. Binlerce kadın, şehit oldu ya da esir düştü, kocası esir düştü. Filistinli kadınların diğer bir adı da esir anneleridir” dedi.

Yasemi Asan
04:00 - 14/10/2018 Pazar
Güncelleme: 02:24 - 14/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Raca El- Halebi
Raca El- Halebi

Hamas Hareketi Kadın Kolları Başkanı Raca El-Halebi, Filistinlilerin büyük dönüş yürüyüşünün devam ettiğini belirterek, müslümanlar da dahil dünyanın desteğinin yeterli olmadığını belirtti. El Halebi, “Yetersiz desteğe rağmen Filistinliler mücadeye devam ediyor” dedi.

TÜRKİYE’NİN DURUŞU İLERİ SEVİYEDE

Türkiye’nin duruşunun, diğer ülkelerden çok ileri seviyede olduğunu söyleyen El-Halebi, “Filistinlilerin yanında ve onların çok iyi şekilde hakları savunuyor. Büyük katkıda bulunuyor ve yardım ediyor. Ve Gazzeliler, Türkiye’yi çok seviyorlar” diye konuştu. Filistin kadınının mücadelesine sahip çıktığını belirten El- Halebi, “İlk günden beri Filistin davasına çocuklarını yetiştiriyorlar. Filistinli kadınlar, çocuklarına Filistini nasıl seveceklerini ve mücadeleyi öğretiyor. Çatışmaya giren binlerce kadın, şehit oldu ya da esir düştü, kocası esir düştü. Filistinli kadınların diğer bir adı da esir anneleridir” dedi.

İRADEMİZ ÇOK GÜÇLÜ

Filistinli annelerin çok zorluk çektiğini anlatan El- Halebi, “Çocuklarını görmek için her Pazartesi Kızılhaç önünde toplanıyor. Cezaevi yolunda çevirme noktaları var, İsrail korktuğu için her şeyi inceliyor. Çocuğuna ulaştığı camın arkasından konuşturuyor. Esir anneler çocuklarını görme hakkından mahrum. İrademiz çok güçlü, işgalci İsrail kıramayacak” şeklinde konuştu.

#Filistin
#Esir
#Hamas
6 yıl önce