Gazze Barış Kurulu'nda görseller paylaşıldı: Trump planına göre Gazze'nin gelecek 10 senesi
20:53, 19/02/2026, PerşembeG: Güncelleme: 21:07, 19/02/2026, Perşembe
AAYeni Şafak

Gazze Barış Kurulu'nun ilk toplantısında Trump planına göre Gazze'nin gelecek 10 senesine ilişkin görsellere yer verildi.
Gazze Barış Kurulu'nun ilk toplantısı, ABD'nin başkenti Vaşington'da yapıldı. Toplantının açılışında uzun bir konuşma yapan ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu barışından Gazze'deki yeniden inşa sürecine kadar birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu. Öte yandan toplantıda Trump planı çerçevesinde Gazze'nin gelecek 10 senesine ilişkin görseller de paylaşıldı. Buna göre görsellerde üçüncü senede modern yapılanmayla birlikte evler; 10 sene sonraki halinde ise kıyı şeridinde inşa edilen gökdelenler yer aldığı görüldü.
Kurucu üyeleri arasında Türkiye'nin de bulunduğu Gazze Barış Kurulu'nun ilk toplantısı, ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlığında Vaşington'da yapıldı.
ABD Başkanı Trump, Vaşington'daki Barış Enstitüsü'nde gerçekleştirilen toplantının açılışında uzun bir konuşma yaparak, Orta Doğu barışından Gazze'deki yeniden inşa sürecine kadar birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu.
Trump'tan tüm ülkelere teşekkür
Türkiye adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın katıldığı toplantıdaki konuşmasında Trump, Barış Kurulu'nun güç ve prestij açısından bugüne kadarki en önemli organizasyon olduğunu belirtti ve destek veren tüm ülkelere teşekkür etti.
Gazze için özellikle Orta Doğu ülkelerinin çok cömert davrandığını ve kendilerinin de cömert olacaklarını kaydeden ABD Başkanı, "ABD, Barış Kurulu'na 10 milyar dolarlık bir katkı sağlayacak." dedi.
9 ülkeden 7 milyar dolarlık yardım sözü
Trump, Kazakistan, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Fas, Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Özbekistan ve Kuveyt'in toplamda 7 milyar dolardan fazla bağış taahhüt ettiklerini söyledi.
Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin Gazze için 2 milyar dolar ilave bağış topladığını kaydeden Trump, ayrıca Japonya'nın Gazze'nin yeniden yapılandırılması için "çok büyük" bir bağış etkinliği düzenleyeceğini belirtti.
Trump planına göre Gazze'nin gelecek 10 senesi
Gazze Barış Kurulu'nun ilk toplantısında Trump planı çerçevesinde Gazze'nin geleceğine dair taslağa ilişkin görseller de paylaşıldı.
Buna göre üç seneden 10 seneye kadar yeniden inşa edilmiş Gazze'de modern yapılanmayla birlikte evler yer alırken 10 sene sonraki halinde ise kıyı şeridinde inşa edilen gökdelenler dikkat çekti.
Toplantıda paylaşılan görseller şöyle:





Gündem
Davos'ta tanıtılan Gazze planı makyajlı bir 'işgal' projesi mi? Orta Doğu’nun Rivierası kimler için tasarlanıyor?

Dünya
Gazze Barış Kurulu polis gücü kuruyor

Dünya
ABD'den Türkiye'ye Gazze teşekkürü: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Fidan'a övgü dolu sözler

Gündem
Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye Uluslararası İstikrar Gücü'ne asker göndermeye hazır
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.