|

Gazze'de Erdoğan'a sevgi seli

Gazze'de Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) ortaklaşa düzenlediği toplu nikah töreninde iki bin Filistinli çift dünya evine girdi. Nikah töreninde gençler, Filistin ve Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak, Türkiye'ye olan sevgilerini gösterdi.

Yeni Şafak
16:49 - 1/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:56 - 1/06/2015 Pazartesi
AA

Nikah törenine TİKA yetkililerinin yanı sıra Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, hareket yetkilileri ile ulusal mutabakat hükümeti bakanları katıldı. TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz, nikah töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye, hükümet ve halk olarak bu günde sizin yanınızda olmaktan büyük mutluluk duyuyor. Türkiye her daim Filistinlilere yardım edecek" dedi.



Onurlu bir yaşamı hak eden Gazzelilerin yanında olmaktan ötürü duyduğu mutluluğu ve kıvancı dile getiren Korkmaz, Mavi Marmara saldırısının yıl dönümünde düzenlenen etkinliğin, Türkiye'nin Filistin halkının yanında yer aldığının delili olduğunu belirtti.




Törende konuşan Heniyye de Türkiye'nin Filistinlileri her konuda desteklediğini söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk Hükümetine ve halkına teşekkür etti.



Heniyye, İsrail'in Mavi Marmara gemisine saldırısına atıfta bulunarak, "Türkiye'yi ziyaret ettiğimde şehitlerin aileleriyle görüştüm. Gazze ve Filistin'in onlar için ne kadar önemli olduğunu gördüm. Bana en kıymetli varlıkları olan çocuklarının bile Kudüs ve Gazze'den daha değerli olmadığını söylediler" diye konuştu.



Türkiye'nin evlenen gençlere 4 milyon dolarlık yardımda bulunacağını ifade eden Heniyye, "Türk yardım kurumları Gazze'nin yaralarının sarılmasında büyük rol oynadı. Bize en çok destek veren ülke olarak da bugün nikah törenimize iştirak ediyor" değerlendirmesinde bulundu.





Heniyye, Türkiye'nin Gazze'de yaşanan son saldırılarda evsiz kalanlar için 340 konuttan oluşan 20 bina inşa edeceğini de duyurdu.



Filistinli insan hakları merkezlerinin verilerine göre, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği 51 gün süren saldırılarında, yaklaşık 70 bin Filistinli, Gazze'nin farklı bölgelerindeki UNRWA'ya ait okullara sığındı.



Filistin Genel Çalışma ve İskan Bakanlığı verilerine göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 19 bin ev tamamen yıkıldı.



İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçti. Daha sonra orduyu karadan çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son verdi.



#gazze
#gazze toğlu nikah töreni
#gazze erdoğan
9 yıl önce