Gürcistan'da LGBT dayatmasına geçit yok: Sapkınlığın önüne geçen yasa tasarıları parlamentoda onaylandı

22:57, 27/06/2024, PerşembeG: Güncelleme: 00:02, 28/06/2024, Cuma
IHA
Gürcistan'da LGBT dayatmasına geçit yok: Sapkınlığın önüne geçen yasa tasarıları parlamentoda onaylandı
Gürcistan Parlamentosu (Foto: Arşiv)

Gürcistan'da LGBT dayatmasına karşı önemli bir adım atıldı. Parlamentoda oylanan ve milletvekillerinin çoğu tarafından onaylanan bir dizi yasa tasarılarıyla ülkede LGBT paçavraları yasaklanacak. Tasarılara göre ayrıca, eşcinsel olan kişiler evlat edinemeyecek ve kimlik belgelerinde cinsiyetlerini değiştiremeyecek. Eşcinsel evlilikleri teşvik eden kamuya açık miting, yürüyüş gibi çeşitli toplantılar yasaklanacak.

Gürcistan Parlamentosu, “eşcinsel ilişkilerin propagandasının” ve “cinsiyet değiştirme ameliyatlarının” yasaklanması da dahil kapsamlı kısıtlamalar içeren bir dizi yasa tasarısına ilk onayı verdi.

Gürcistan Parlamentosunda bugün “eşcinsel ilişkilerin propagandasının” ve “cinsiyet değiştirme ameliyatlarının” yasaklanması da dahil kapsamlı kısıtlamalar içeren bir dizi yasa tasarısı bugün oylandı.

'Eşcinseller evlat edinemeyecek'

İktidardaki Gürcü Hayali Partisi tarafından önerilen ve LGBT paçavrasının da kamusal alanda sergilenmesini de yasaklayacak olan tasarılar, milletvekillerin çoğunluğu tarafından onaylandı. Tasarılara göre, eşcinsel olan kişiler evlat edinemeyecek ve kimlik belgelerinde cinsiyetlerini değiştiremeyecek.

Eşcinsel evlilikleri teşvik eden kamuya açık miting, yürüyüş gibi çeşitli toplantılar yasaklanacak.

Eğitim sisteminde “LGBT propagandasına” izin verilmeyecek ve yayıncıların eşcinsel ilişkileri içeren mahrem sahneleri göstermesi yasaklanacak.

Tasarıların yasalaşması için 2 okumadan daha geçmesi gerekiyor.

"Tasarılar LGBT propagandasını kontrol altına almak için gerekli"

Gürcistan Parlamento Başkanı Shalva Papuashvili yaptığı açıklamada, yasa tasarılarının ikinci ve üçüncü okumalarını 26 Ekim'de yapılması planlanan genel seçimlerin hemen öncesinde oylayacaklarını bildirmişti.

Papuashvili, “Tasarılar geleneksel ilişkileri değiştiren LGBT propagandasını kontrol altına almak için gerekli” ifadelerini kullanmıştı.



Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026