|

Hindistan’da katliam endişesi

Hindistan'da aşırı milliyetçilerin iktidara gelmesi, ülkede yaşayan Müslümanları endişeye sevkediyor. Ülkede her geçen gün Müslümanlara yönelik şiddet eylemleri ve baskıcı politikalar artıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:15 - 27/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Hindistan’da katliam endişesi
Hindistan’da katliam endişesi

Hint Milliyetçisi Narendra Modi'nin Hindistan Başbakanı seçilmesi, ülke eyaletlerinde milliyetçi dalganın yükselmesine sebep oldu. Son olarak ülkenin en kalabalık eyaleti Uttar Pradesh'te aşırı Hint milliyetçisi Yogi Adityanath'ın başbakan olarak atanması, eyalette yaşayan Müslümanlar arasında derin endişeye sebep oldu. 200 milyon nüfuslu Utter Pradesh eyaletinde 40 milyon Müslüman yaşıyor.



'100 Müslüman öldürürüz'


Modi'nin de partisi olan Bharatiya Janata Party'nin yapılan eyalet seçimlerinde büyük çoğunluğu sağlaması ile başbakanlık koltuğuna oturan Adityanath, Müslümanlara yönelik sert karşıtlığı ile biliniyor. Aşırı milliyetçi siyasetçinin “Eğer bir Müslüman bir Hindu'yu öldürürse, biz 100 Müslümanı öldürürüz” dediği kayıtlara geçmiş durumda. Eyalette yaşayan Müslümanlar şimdiden kendilerine yönelik baskının arttığını belirtiyor. Öyle ki Müslümanlara ait kasaplar gerekçe bildirilmeksizin kapatılmaya başlandı.



Gujarat'ta saldırılar


Gujarat eyaletinde Hint ve Müslüman öğrenciler arasında çıkan kavga sonucu büyüyen şiddet olaylarında 1 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. Cumartesi günü yaklaşık 5 bin kişinin Vadavali kasabasında yaşayan Müslümanlara saldırdığını, onlarca araç ve evi ateşe verdikleri açıklandı.



Milliyetçi dalga yükseliyor


Hint milliyetçisi Yogi Adityanath'ın eyalet başbakanı seçilmesinin ardından Müslümanlara yönelik baskılar arttı.







#Hindistan
#Müslümanlar
#Baskı
7 yıl önce