|

İdlib’e 4. gözlem noktası

TSK’ya ait konvoy, Astana’da varılan anlaşma gereği İdlib’e 4. gözlem noktasını kurmak için bölgeye gitti. Türkiye’den sabah saatlerinde yola çıkan konvoy “gerginliği azaltma bölgesi”ne güvenli biçimde ulaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2018 Salı
Güncelleme: 03:12 - 6/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Gözlem noktalarından 4’üncüsü olan 6 No’lu gözlem noktasının tesisi çalışmalarına başlandı.
Gözlem noktalarından 4’üncüsü olan 6 No’lu gözlem noktasının tesisi çalışmalarına başlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait bir konvoy, Astana anlaşmaları çerçevesinde İdlib gerginliği azaltma bölgesinde oluşturulacak 4. ateşkes gözlem noktası için bölgeye intikal etti. Türkiye’den İdlib’e dün sabah saatlerinde giren askeri konvoy, gerginliği azaltma bölgesi içinde yer alan batı Halep kırsalına güvenli şekilde ulaştı. Oluşturulacak gözlem noktalarından 4’üncüsü olan 6 No’lu gözlem noktasının tesisi çalışmalarına başlandı.

İKİ NOKTA İÇİN DE KEŞİF

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, açıklamada, “İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde, TSK unsurları tarafından 5 Şubat 2018 tarihinde Şeyh İsa Bölgesinde, gözlem noktalarından dördüncüsü olan 6 No.’lu gözlem noktası tesisi çalışmalarına başlanmıştır. Ayrıca 7 ve 8 No’lu gözlem noktalarının keşif faaliyetlerine başlanması planlanmaktadır” denildi. Kazakistan’ın başkenti Astana’da garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran arasında sağlanan anlaşmaya göre, kademeli olarak İdlib’in kuzeyinden güneyine uzanacak intikalde TSK’nın toplam 12 bölgede gözlem noktası oluşturması öngörülüyor.

#TSK
#Gözlem Noktası
#İdlib
6 yıl önce