İsrailli işgalciler Filistinli kadın ve çocukları kaçırdı
11:44, 05/10/2026, PazartesiG: Güncelleme: 11:45, 05/10/2026, Pazartesi
AA

Batı Şeria'da Yahudi zulmü (Arşiv)
İşgalci İsrail güçleri, Batı Şeria’da Nablus, Cenin, Tubas, Ramallah, Beytüllahim ve El-Bire’de Filistinlilerin evlerine baskın düzenledi. Baskınlarda ikisi kadın, üçü çocuk 12 kişi gözaltı adı altında alıkonuldu.
İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenleyen soykırımcı İsrail'e bağlı işgal güçleri ikisi kadın, üçü çocuk, 12 kişiyi gözaltına aldı.
Filistin Esirler Ofisinden yapılan açıklamada İsrail (sözde) ordusunun, Batı Şeria'nın Nablus, Cenin, Tubas, Ramallah, Beytüllahim ve El-Bire kentlerinde evlere baskınlar düzenlediği aktarıldı.
Tubas'ta biri kadın, 2 Filistinlinin gözaltına alındığı, söz konusu kadının "eşinin teslim olmaya zorlanması" için gözaltında tutulduğu belirtildi.
Nablus'un Deyr Şeref ve Kavseyn köylerine baskın düzenleyen İsrail ordusunun, 2 köyden 3 çocuğu gözaltına aldığı ifade edildi.
Cenin'de 3, Beytüllahim'de 2 kişi, El-Bire kentinde de biri kadın, diğeri Birzeit Üniversitesi öğrencisi olmak üzere 2 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda da artış yaşanıyor.

Gündem
Devirmeye çalıştıkları ağacın altında kalmaktan son anda kurtuldular

Ekonomi
Doğu Karadeniz’den ihracatta büyük sıçrama: 1,29 milyar dolara ulaştı

Gündem
Sivas’ta KPSS'ye 1 dakika geç kaldı: İçeri alınmayınca sinir krizi geçirdi
