|

İyilik nöbetçisi: New York'taki Takva Camii’nin imamı Siraj Wahhaj 40 günlük nöbetle bataklığı kuruttu

Diyanet Vakfı’nın iyilik için yaşayan, bir iyilikle hayatı değiştirenlere verdiği ‘İyilik Ödülü’nün bu yılki sahiplerinden biri New York’taki Takva Camii’nin imamı Siraj Wahhaj oldu. Wahhaj, Brooklyn’de “40 gün 40 gece uyuşturucu” nöbetlerine öncülük ederek 15’den fazla batakhaneyi kapattıran ve semtini temizleyen kahraman...

Haber Merkezi
00:00 - 18/03/2022 Cuma
Güncelleme: 23:42 - 17/03/2022 Perşembe
Yeni Şafak
1950’de New York’da dünyaya gelen Siraj 
Wahhaj,  1969’da Müslüman 
oldu. 1981 yılında ise 25 arkadaşıyla beraber Brooklyn 
Takva Mescidi’ni kurdu.
1950’de New York’da dünyaya gelen Siraj Wahhaj, 1969’da Müslüman oldu. 1981 yılında ise 25 arkadaşıyla beraber Brooklyn Takva Mescidi’ni kurdu.
Amerika’da Hristiyan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen
Siraj Wahha
j, 18 yaşında İslamiyetle şereflenmiş. Amcası ve halası onu Hristiyan bir kanaat önderi olarak hayal etse de, kilise eğitimlerine devam ederken Müslüman olan
Siraj
Wahhaj
’ın bu kararı çevresindeki bir çok kişiye de ilham vermiş.
Siraj
Wahhaj
, artık çevresine değil New York Brooklyn’de bulunan ve imamlığını yaptığı Takva Camisi ile bölgede yaşayan binlerce insana rol model konumunda. Onu çevresinde sevdiren, kıtaları aştırarak Türkiye ile tanıştıran hikayesi ise yine bir insani mücadeleye dayanıyor.

EN GÜVENLİ YERLERDEN BİRİ OLDU

Türkiye Diyanet Vakfı’nın verdiği İyilik Ödülleri sayesinde Türkiye’nin gündemine gelen
Siraj Wahhaj
, ödüle uzanan hikayesini Yeni Şafak’a anlattı:
  • “Brooklyn’deki camimizin yakınlarında bulunan 15’ten fazla uyuşturucu, suç ve hücre evini 40 gün 40 gece aralıksız eylemler yaparak kapattırdık. Müslümanlar olarak bu suç ve günah yuvalarının kapatılması için şehrin Müslüman olmayan ancak bu çetelerden rahatsızlık duyan kesimlerinin de sesi olduk. Uyuşturucu ve suçtan temizlediğimiz bu bölgeler artık şehrin en güvenli noktalarından biri.”

DOĞRULUĞUNU HATIRLATTI

Eylemlerini yaparken kimseden ödül beklemediklerini, Allah rızası için yaptıklarını söyleyen
Siraj
Wahhaj
, “Kendi devlet başkanımın ödül vermemiş olması bizi üzmüyor. Biz zaten kimseden ödül beklemedik ama Sayın Tayyip Erdoğan’ın bana bu İyilik Ödülü’nü takdim etmesi dünyada bizi izleyen, yaptığımız şeyleri gören Müslümanların da olduğunu, İslam alemi ve insanlığın iyi yerlere gelmesi için yaptığımız şeylerin doğruluğunu bizlere bir kez daha hatırlattı” dedi.

ÖLENE DEK MÜCADELE

  • Gelecekte de uyuşturucu ve diğer tüm günahlar ile savaşmaya devam edeceğini söyleyen Wahhaj, sözlerini şöyle tamamladı: “Ne iyilik yaparsanız kendiniz için yapmalısınız. Bir ödül bekleyerek bir iş yapılmamalı zaten. Yaptıklarımız Allah tarafından sürekli izleniyor. Ben hayatım boyunca mücadelemi sürdüreceğim. Yaptığınız her işte Allah ve Hz. Peygamber’i takip ederseniz başarısız olmazsınız, onlar için yaptıklarımız zaten bizlere başarının anahtarını getirecektir.”
#​Diyanet Vakfı
#New York
#Takva Camii
#Siraj Wahhaj
#Brooklyn
2 yıl önce