|

Kolombiya kongre başkanından Filistin'i tanıma çağrısı

Kolombiya'nın Filistin'i tanımamasının "utanç verici" olduğunu belirten Kolombiya Kongresi 2. Komisyon Başkanı Name, ülkesine Filistin'i tanıma çağrısı yaptı.

Yeni Şafak
09:07 - 30/11/2017 Thursday
Güncelleme: 09:23 - 30/11/2017 Thursday
AA
Kolombiya'da "Filistin Halkıyla Dayanışma Günü" etkinliği düzenlendi.
Kolombiya'da "Filistin Halkıyla Dayanışma Günü" etkinliği düzenlendi.

Kolombiya Kongresi 2. Komisyon Başkanı Ivan Leonidas Name, ülkesine Filistin'i bağımsız bir devlet olarak tanıma çağrısında bulundu.

Kongre binasında Name'nin ev sahipliğinde gerçekleşen "Filistin Halkıyla Dayanışma Günü" etkinliğine, Filistin'in bu ülkedeki misyon temsilcisi Büyükelçi Rauf Al Malki, bazı kongre üyeleri ve Filistinliler katıldı.

Güney Amerika'da Filistin'i bağımsız devlet olarak tanımayan tek ülkeyiz ve bu utanç verici

Ivan Leonidas Name, ulusal marşların okunmasının ardından başlayan etkinlikte yaptığı konuşmada, Kolombiya'nın Güney Amerika'da Filistin'i bağımsız devlet olarak tanımayan tek ülke olduğunu hatırlattı. Bu durumu "utanç verici" olarak niteleyen Leonidas, ülkesine Filistin'i tanıma çağrısı yaptı.


"Atalarım Filistinli"

Atalarının Filistinli olduğunu dile getiren Name'nin konuşurken duygulandığı görüldü. Büyükelçi Malki'ye "Demokrasi Madalyası" takılan törende, Filistinli bir grup dans gösterisi sahneledi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 29 Kasım 1977'de aldığı karar doğrultusunda Filistin sorununun çözümüne destek vermek amacıyla 1978 yılından bu yana her yıl 29 Kasım tarihi "Filistin Halkıyla Dayanışma Günü" olarak kutlanıyor.

#Kolombiya
#Filistin
#Dayanışma Günü
6 years ago