|

Mehmetçik, Barış Pınarı Harekatı'yla Tel Abyad ve Resulayn'a huzur getirdi: Korku dolu günler geride kaldı

Türk askeri, gittiği her yere huzur ve güven dağıtmaya devam ediyor. TSK'nın geçen yıl 9 Ekim'de düzenlenen Barış Pınarı Harekatı ile teröristlerden arındırılan Tel Abyad ve Resulayn huzura kavuştu. Teröristlerin işgalinin sona erdirilmesi ile normalleşmenin başladığı kentlerde binlerce kişi güven içerisinde yeniden döndü. Korku dolu günlerin geride kalmasıyla yaraların sarıldığı kentlerde yaşayan siviller, Türkiye ile özgürlüğe kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. .

10:18 - 16/09/2020 Çarşamba
Güncelleme: 17:50 - 16/09/2020 Çarşamba
DHA
Teröristlerin kol gezdiği Tel Abyad ve Resulayn'da artık huzur hakim.
Teröristlerin kol gezdiği Tel Abyad ve Resulayn'da artık huzur hakim.

Suriye'de 2011 yılında sivillerin daha fazla özgürlük talepleri, rejimin güç kullanmasıyla iç savaşa döndü. Özgür Suriye Ordusu ismiyle silahlanarak rejime karşı mücadele eden muhalifler, zaman içerisinde görüş ayrılığına düşerek gruplara bölündü. Muhalif gruplar arasında yaşanan ayrılık ve çatışmalar sırasında terör örgütü de bazı kentleri işgal etti. Terör örgütü PKK/YPG işgal ettiği alanları genişleterek Irak sınırından İdlib'e kadar uzanan sınır hattında koridor oluşturmak istedi. Terör örgütünün ilk etapta Fırat Nehri'nin batısına geçerek, sözde kantonlarını birleştirme hayali, Türkiye'nin düzenlediği Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları ile sonlandı.


Bölge güvenli hale getirildi

Terör örgütüne yönelik 9 Ekim 2019 tarihinde de Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu tarafından Barış Pınarı Harekatı düzenlendi. Şanlıurfa'nın Akçakale ile Ceylanpınar ilçelerinin karşısında bulunan Tel Abyad ve Resulayn kentlerini kapsayan 120 kilometrelik hat kısa süre içerisinde teröristlerden arındırıldı.
İki ilçenin köy ve kasabaları ile teröristlerden arındırılmasıyla 5 bin kilometre kareyi aşkın alan terör örgütünden temizlenerek güvenli hale getirildi.


Teröristlerden temizlendi

Teröristlerin işgaline son verilmesinin ardından Resaluyn ve Tel Abyad'da yaşamın normale dönmesi için hummalı çalışmalar başlatıldı. Teröristlerin tuzakladığı patlayıcıların imha edilmesi ve kamu binalarının tadilatlarının gerçekleştirildiği Resulayn ve Tel Abyad'da, terör örgütüne ait izler silindi ve zorunlu olarak topraklarından göç eden siviller yeniden doğdukları kentlerine dönmeye başladı.





Baskı ve zulüm sona erdi

Resulayn ve Tel Abyad'da yaşayan siviller; terör örgütünün zorla vergi aldığı, ticaret yapanlara zorunlu ortak olduğu ve çocuklarını kaçırarak silah altına alınması gibi yaşadıkları zorlukların geride kalmasıyla büyük mutluluk yaşıyor. Geçmişte kaçırılarak terör örgütü kamplarına götürüleceği endişesiyle çocuklarını sokağa çıkarmaya korktuklarını anlatan siviller, Barış Pınarı Harekatı sonrası doğdukları kentlerin sokaklarında özgürce dolaşabilmenin tadını çıkarıyor.


"Yıllarca yoksun olduğumuz şeyleri Türkiye sayesinde aldık"

Türkiye'nin harekatın ardından teröristlerin zarar verdiği alanların tadilatını yaptığını ve oluşturulan idari yapı ile kamu hizmetlerinin verildiğini anlatan siviller, "
Yıllarca teröristlerin işgali sırasında her türlü hizmetten yoksun kalmıştık. Ancak, Barış Pınarı Harekatı sonrası hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşadık. Türkiye hastane, okul ve diğer halkın kullandığı kamusal alanları tek tek onardı ve bizim kullanımımıza sundu. Oluşturulan yerel meclisler de hızlıca hizmet üretmeye başladı. Yıllarca yoksun kaldığımız hizmetleri Türkiye'nin elinin değmesinin ardından hızlıca aldık. Teröristlerin yakıp yıktığı şehirlerimizin birkaç ay içerisinde yeniden inşa edilmesi ve geçmişe dair tüm izlerin silinmesi bizleri çok mutlu etti
" dedi.

  • Resulayn ve Tel Abyad'da artık yaşamlarını huzur içerisinde sürdüren siviller, oluşan güven ortamı ve terör zulmünün sona ermesi nedeniyle Türkiye'ye minnettar olduklarını her fırsatta dile getiriyor.

#mehmetçik
#barış pınarı harekatı
#tel abyad
#resulayn
4 yıl önce