|

Minare yasağının mimarı konuştu!

İsviçre'de referandumda kabul edilen “minare yasağı”nın mimarlarından milletvekili Oskar Freysinger, kendisini “Sarkozy'nin partisini”ne yakın olarak tarif ederken “Ilımlı İslam yok” dedi.

Anka
00:00 - 6/12/2009 Pazar
Güncelleme: 11:37 - 6/12/2009 Pazar
Yeni Şafak
Minare yasağının mimarı konuştu!
Minare yasağının mimarı konuştu!

İsviçre'de referandumda büyük bir çoğunluktan destek alan “minare yasağı”nın mimarlarından Halkçı Partili milletvekili Oskar Freysinger, “Ilımlı İslam yok” dedi. “Avrupalı ve demokratik bir İslam ın olamayacağını” öne süren Freysinger, Erdoğan'ın “Ilımlı İslam yok, İslam var” yönündeki sözlerine atıfta bulundu.

“Minare Yasağı'nın halk tarafından kabulünü sağlamak amacıyla çok aktif bir rol da üstlenen Oskar Freysinger, İspanya'nın en büyük gazetesi El Pais ile yaptığı söyleşide İslami göçün Avrupa'ya doğrudan siyasi etkiyi yapabilecek boyuta ulaşıncaya kadar devam edeceğini savunarak “Aydınlık Avrupa'ya veda edebiliriz” ifadesini kullandı.


BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ ANIMSATTI

Kendisini'ni “Nicolas Sarkozy'nin partisine yakın” olarak tarif eden Freysinger, “solcu gazeteci ve aydınlar”ı sert dille eleştirdiği söyleşide ayrıca “Avrupalı ve demokratik bir İslam ın olamayacağını” öne sürerken de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Ilımlı İslam yok, İslam var” yönündeki sözlerine gönderme yaptı.

Oskar Freysinger, “Yasama faaliyetlerini gerçek insanın ihtiyaçlarını dikkate alarak yürütülmeli, medeniyetler ittifakı fantezilerini değil” şeklinde konuştu.

Radikal İslam'in sistemin dışındaki olanlara bir kimlik ve bir mücadele nedenini sağladığını da kaydeden Freysinger, İsviçre'deki cezaevlerindeki hükümlü ve tutukların yüzde 70'sinin yabancı olduğunu da söyledi.

14 yıl önce