|

Paris’te hayat durdu

Fransa'da Sosyalist hükümetin hazırladığı yeni çalışma yasasını protesto için başlatılan grevler büyük kentlerde hayatı durma noktasına getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/03/2016 Cuma
Güncelleme: 01:16 - 11/03/2016 Cuma
Yeni Şafak

Üç yüz bin kişinin katılımı ile gerçekleştiği iddia edilen protesto gösterilerinde polisin göz yaşartıcı gaz kullandığı öne sürüldü. Yedi farklı sendikanın çağrısı üzerine 150 değişik yerde yapılan grevler sebebiyle tren, metro ve otobüs seferleri asgariye inince yolcular mağdur oldu. Devlet demiryolu şirketi SNCF ve RATP çalışanlarının da greve girmesi üzerine, Paris'te her üç trenden sadece birinin, banliyölerde ise yüzde 40'ının çalıştığı açıklandı. Sendikalar, öğrenci birlikleri ve gençlik örgütlerince organize edilen protesto gösterilerine başkent Paris dışında, ülkenin kuzeyindeki Rouen kentinde 4 bin 500, liman şehri Marsilya'da da yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Ayrıca öğrencilerin ülke çapında 100 kadar okulu bloke ettiği ve burada eğitim verilemediği bildiriliyor.







Çalışma Bakanı Myriam El Khomri'nin işsizliği düşürmek amacıyla hazırladığı tasarının tepki çeken maddeleri arasında, azami çalışma sürelerinin 10'dan 12 ye yükseltilmesi ve part time çalışma sürelerini azaltıp mesai ücretlerinde indirime gidilmesi yer alıyor. Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ise, liberal ekonomi politikalarını hayata geçirmeye çalışmakla suçlandığı belirtildi.

#grevler
#François Hollande
#RATP
#Paris
8 yıl önce