|

Rus küçük Japon öldü

Moskova'da, 1992 yılında bir restoranın vestiyerinde tartıştığı iki Türk işçiyi vurarak öldüren Rusya'nın gelmiş geçmiş en ünlü mafya babalarından Küçük Japon lakaplı Ivankov öldü. Ivankov, bir mafya hesaplaşması sonucu vurulduğu temmuz ayından bu yana tedavi görüyordu.

Cihan
00:00 - 12/10/2009 Pazartesi
Güncelleme: 03:21 - 12/10/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Rus küçük Japon öldü
Rus küçük Japon öldü

Rusya'da, yeraltı dünyasının en meşhur isimlerinden olan ve Moskova'daki bir restoranda 2 Türk vatandaşını öldürme suçundan yargılanırken tanıkların ifadelerini değiştirmeleri sonucunda beraat eden "Yaponiçik" (Küçük Japon) lakaplı Vyaçaslev İvankov öldü. 2 ay önce Moskova dışında silahlı saldırıya uğrayan ve o zamandan beri Moskova'daki bir hastanede tedavi gören 69 yaşındaki İvankov'un geçtiğimiz cuma günü hayatını kaybettiği bildirildi. İvankov, 28 Temmuz'da Moskova'nın kuzeyindeki bir kafeden çıktığı sırada uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.


TANIKLAR İFADELERİNİ DEĞİŞTİRDİ

İvankov, 1992 yılında 'Fidan' adlı bir Azeri kafe-restoranda vestiyer sırasında kendisine sıralarını vermedikleri gerekçesiyle 2 Türk vatandaşını öldürmüştü. Mafya lideri aynı yıl ABD'ye kaçmıştı. 1995'de iki Rus işadamından 3,5 milyon dolar haraç almaya çalışırken FBI tarafından yakalanan İvankov, ABD'de cezasını çektikten sonra Rusya'nın talebi üzerine 2003'de ülkesine iade edilmişti. İvankov'un 2004 yılında Rusya'da yapılan, Türk vatandaşlarının öldürülmesiyle ilgili duruşmasında dinlenen görgü tanıkları, daha önce verdikleri ifadelerin aksine, Türklere ateş edenin İvankov olmadığını söylemişti.


Hop oturdu hop kalktı

Almanya ile Rusya arasında oynanılan ve 'kader maçı' olarak nitelendirilen karşılaşma Almanya'nın galibiyetiyle sonuçlandı. Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Rusya Başbakan Yardımcısı Viktor Zubkov, Almanya eski Şansölyesi Gerhard Schröder ve üst düzey siyasi yetkililer maçı birlikte izledi. Putin maç sonuna kadar sakin tavrını sürdürürken, Medvedev'in hop oturup hop kalkması, zaman zaman bağırması ve alkış tutması dikkat çekti.



15 yıl önce