|

Abe suikastı zanlısı: Siyasi amacım yoktu

Eski Japonya Başbakanı Abe'yi öldürdüğü belirtilen Yamagami Tetsuya siyasi amacının olmadığını savundu. Gözaltındaki Tetsuya, Abe'yi, kin duyduğu bir grupla ilişkili olduğunu düşündüğü için hedef aldığını iddia etti.

07:04 - 9/07/2022 Saturday
Güncelleme: 07:14 - 9/07/2022 Saturday
Diğer
Yamagami Tetsuya.
Yamagami Tetsuya.

Eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo'nin hayatını kaybetmesine neden olan silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Yamagami Tetsuya, Abe'yi, kin duyduğu bir grupla ilişkili olduğu düşüncesiyle öldürdüğünü öne sürdü.

  • Japon devlet medyasında yer alan haberlere göre, polisin eylemin hemen ardından gözaltına aldığı Yamagami ifadesinde, eyleminin Abe'nin siyasi düşüncelerine karşı bir kinden kaynaklanmadığını iddia etti.

Yamagami, saldırıyı Abe ile bağlantılı olduğuna inandığı "belirli bir örgüte" yönelik kini nedeniyle gerçekleştirdiğini savundu.

Kyodo'nun haberinde ayrıca, soruşturmayı yürüten müfettişlerin, Yamagami'nin ifadelerinden dini bir gruba gönderme yaptığı izlenimi edindikleri bilgisine yer verildi.

Diğer yandan, bazı Japon haber kaynaklarında, Yamagami’nin polise verdiği ifadede hedefindeki kişinin bir dini grubun üst düzey ismi olduğunu söylediği de iddia edildi.

Saldırıda kullanılan el yapımı silahın 40x20 santimetre ebatında olduğunu açıklayan polis, zanlının Abe'nin programına internetten ulaştığını söylediğini aktardı.


Saldırgan kimdir?

41 yaşındaki Yamagami Tetsuya, saldırıyı gerçekleştirdiği Nara kentinde yaşıyor. 2005 yılına kadar Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'nde üç yıl boyunca görev yaptı. Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'nde görev yaparken silah eğitimi konusunda ciddi bir eğitim aldı.

Nasıl bir silahla saldırı gerçekleşti?

Polis, Yamagami'nin Şinzo'yu boynundan 10 feet (1 feet 30,48 santimetre) uzaklıktan vurduğunu açıkladı.

Saldırıda kullanılan silahın el yapımı olduğu, siyah bantla ahşap bir tahtaya tutturulmuş iki metal parçadan üretildiği ortaya çıktı. Polisin daha sonra saldırganın evinde yaptığı aramada patlayıcı madde ele geçirdiği bildirildi.

#Japonya
#Abe Şinzo
2 years ago