|

Terör labirenti

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden arındırılan stratejik öneme sahip Bafilun Dağı’nda terör örgütü YPG/PKK’nın eğitim kampı olarak kullandığı alan ile yer altı sığınağı ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:04 - 7/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Teröristlerin bölgeyi eğitim kampı olarak kullandıkları ortaya çıktı.
Teröristlerin bölgeyi eğitim kampı olarak kullandıkları ortaya çıktı.

Harekat kapsamında 4 Mart’ta teröristlerden temizlenen Bafilun Dağı’nda YPG/PKK’nın eğitim kampı olarak kullandığı alanı Anadolu Ajansı görüntüledi. Teröristlerin Kilis’in karşısındaki Burseya ve Darmık dağlarının paralelindeki hakim tepeye savaş uçakları ve top atışlarından korunmak amacıyla tüneller, beton kuleler, siperler ve barınma alanları inşa ettikleri bölgeyi eğitim kampı olarak kullandıkları ortaya çıktı.

EĞİTİM KAMPI YERLE BİR

Mehmetçik, harekat kapsamında savaş uçakları ve top atışlarıyla yerle bir edilen terör kampına 100 metre mesafede, tepenin batı yamacındaki ormanlık alanda 10 metre derinliğe kazılmış çok sayıda odası bulunan yer altı sığınağı tespit etti. Komandolar tarafından aranan ve labirenti andıran yer altı sığınağında çok sayıda yaşam malzemesi ile buranın yapımında kullanılan gereçler bulundu.


400 METRELİK SIĞINAK

Yan uzantılarıyla yaklaşık 400 metre uzunluğa sahip sığınağa elektrik hattı döşendiğinin tespit edildiğini belirten güvenlik kaynakları, özellikle hava bombardımanı ve top atışları yapıldığı sırada teröristlerin burada gizlendiğini söyledi. YPG/PKK’lı teröristlerin Bafilun Dağı’nda çok sayıda uzun siper oluşturduğuna işaret eden güvenlik kaynakları, örgüt mensuplarının bu kampı uzun süredir kullandığını belirtti. Güvenlik kaynakları, bölgenin ele geçirilmesinin birliklerin ilerleyişini hızlandıracağını vurguladı.


Düşmesi an meselesi

Zeytin Dalı Harekatı’nın 46. gününde TSK ve ÖSO, Cinderesi’ni PKK/PYD’li teröristlerden temizlemek için operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Düşmesi an meselesi olan Cinderesi belde merkezi havadan görüntülendi. Geniş tarım arazileri ile çevrili beldenin büyük ölçüde boşaltıldığı görülüyor. Cinderesi, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO tarafından kuşatılmış durumda. Yerel kaynaklar, terör örgütünün Cinderesi’ndeki sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak için Afrin kent merkezine naklettiğini belirtiyor.Kaynaklar, terör örgütünün Cinderesi çevresine mayın, belde merkezine de el yapımı patlayıcı tuzaklar kurduğunu ifade etti. TSK ve ÖSO’nun operasyonlarıyla Afrin ile ana otoyol irtibatı kesilen Cinderesi’ne açılan tali yolların da TSK ve ÖSO’nun gözetiminde olduğunu belirten kaynaklar, PKK/PYD’nin belde merkezinde tuzaklar ve belirli sayıda terörist ile mukavemet göstereceğini belirtti.

#Terör
#PKK
#Afrin
#Cinderesi
6 yıl önce