|

Trump'ın kararına rağmen ABD askerleri sahada

ABD Başkanı Trump'ın dün yaptığı "Suriye'den çekileceğiz" açıklamasını bugün çok sayıda TIR'ın bölgeyi terk etmesi izledi. Çekilme kararının sahadaki yansımalarının nasıl olacağı merakla beklenirken, ABD askerlerinin Deyr ez Zor'un doğusundaki Hajin kasabasında havan mevzisi kurma çalışmalarının fotoğraflanması soru işaretlerini artırdı.

Sertaç Aksan
13:00 - 20/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:11 - 20/12/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Hajin kasabasında havan mevzisi kurmaya çalışan ABD askerleri.
Hajin kasabasında havan mevzisi kurmaya çalışan ABD askerleri.

Suriye'nin geleceğini yakından ilgilendiren çok önemli gelişmeler art arda yaşanırken, ABD Başkanı Donald Trump'ın "IŞID ile mücadelemiz bitti. Askerlerimizi Suriye'den çekeceğiz" açıklaması yeni bir süreci beraberinde getirdi.

ABD'nin kararının ardından sahada da çok önemli gelişmeler yaşanırken, daha önce bölgeye silah ve mühimmat sevkıyatı yapan tırların bugün Irak'a hareket ettiği gözlendi.

Fransa ise yaptığı açıklamayla Suriye'de IŞID ile mücadelenin bitmediğini ve bölgede ABD'den boşalan bölgelere kendilerinin yerleşeceğini duyurdu.

ABD askerleri sahada görüntülendi

  • Tüm bu gelişmelerin ardından bölgedeki ABD askerlerinin ne yapacağı da merak konusu oldu. Kimi kaynaklar askerlerin belirli bir takvimde çekileceği üzerinde dururken, askerlerin ABD'ye mi yoksa Irak'taki ABD üslerine mi döneceğine yönelik net bir bilgi paylaşılmadı.

Öte yandan ABD'li askerlerin Deyr ez Zor'un doğusundaki Hajin kasabasında havan mevzisi kurma çalışmaları kameralara yansıdı.

ABD Başkanı Trump'ın kararına rağmen sahada çalışmalarına devam eden askerlerin durumuna ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

#ABD
#Suriye
#Asker
5 yıl önce