|

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy : Etleri çiğ yemeyin virüsten korunmak için babaanne yöntemlerinizi bir kenara bırakın

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sosyal medya hesabından koronavirüsün ilişkin yaptığı açıklamalarda vatandaşlarına, "Babaannelerinizden duyduğunuz yöntemleri bir kenara bırakın" ifadelerini kullandı.

14:10 - 19/03/2020 Perşembe
Güncelleme: 14:28 - 19/03/2020 Perşembe
IHA
Ülkede vaka sayısı 16'ya çıktı.
Ülkede vaka sayısı 16'ya çıktı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından koronavirüsün yönelik alınması gereken önlemleri içeren bir açıklama ile halka seslendi.

  • Zelenskiy konuşmasında, “57 özel uçak seferiyle 12 bine yakın vatandaşımızı diğer ülkelerden tahliye edeceğiz. Temizliğe lütfen dikkat edelim. Ellerimizi yıkarken 30 saniye boyunca alkol içerikli temizlik ürünleriyle yıkamaya özen gösterelim. Kapı kolları, telefonlar, bilgisayarlar gibi sık kullandığınız eşyalarınızı düzenli olarak siliniz. Daha önce uyguladığınız ve babaannelerinizden duyduğunuz yöntemleri bir kenara bırakın. Et, balık, yumurta gibi gıdaları çiğ tüketmeyin. Buluşmalarda el sıkışmaları ve öpüşmeleri erteleyelim. Bu süreçte sadece resmi açıklamaları dikkate alın” ifadelerini kullandı.

Paralar ve bankalar karantinaya alındı

Öte yandan Ukrayna’da, koronavirüs ile mücadele eylem planı çerçevesinde sıkı tedbirler alınmaya devam ediliyor. Piyasada kullanılan paralar, bankalar aracılığıyla toplanarak karantinaya alındı.

  • Ülke genelinde metro yolu ile ulaşım hizmeti sunan şehirlerde, 3 Nisan tarihine kadar metrolar kapatıldı. Yapılan son resmi açıklamalara göre ülke genelinde koronavirüs vakası 16’ya yükselirken, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 olarak kaydedildi.
#Ukrayna
#Koronavirüs
#Salgın
#Çin
#Vaka
4 yıl önce